NEMA NIŠTA BOLJE OD OVE BILJKE: Sprječava karcinom, jača kosti i OBARA KRVNI PRITISAK!

Porodica i zdravlje
NEMA NIŠTA BOLJE OD OVE BILJKE: Sprječava karcinom, jača kosti i OBARA KRVNI PRITISAK!
.

Poboljšajte svoje zdravlje, ojačajte imunitet i zaštitite se od kancera i sve to sa samo jednom biljkom. A to je ŠPINAT!

Prevencija kancera

spinat1

Dodavanje špinata u ishranu jednostavan je način da spriječite razvoj i rast kancerogenih ćelija. Zeleno povrće je nešto što morate imati na svakodnevnom meniju. Špinat, kelj, kupus, zelena salata sve su to blagotvorne namirnice. One sadrže karotenoide, pigmente koji imaju antioksidativno dejstvo.

Prema "The American Institute of Cancer Research" hrana koja sadrži ovaj pigment zaista sprječava rak grla, usne duplje, usporava rak dojke i rak pluća.

spinat-880x495

Jača kosti

Špinat treba jesti i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju.

Vitamin K je bitan za pravilan proces mineralizacije kostiju, odnosno za zdrave i čvrste kosti. Treba ga jesti i zbog kalcijuma, natrijuma, fosfora, mangana, bakra, cinka, joda, kobalta. Zbog zavidnog prisustva celuloze, spanać je dragocjen za varenje i čišćenje organizma.

spinat

Takođe, ovaj kompleks vitamina utiče na ljepšu kosu i nokte.

pinat

Reguliše krvni pritisak

Špinat ima čak tri sastojka koji se bore protiv visokog pritiska - kalijum, folati i magnezijum.

spinach

Minerali koje sadrži špinat, posebno magnezijum i kalaj, zaustavljaju enzime koji povećavaju krvni pritisak, tako da je spanać idealan za osobe sa visokim krvnim pritiskom. Špinat je takoreći prva pomoć kod hipertenzije.

pinattt

1461245249

576382

OVO JE NAJJAČI PRIRODNI LIJEK: Popravlja pamćenje za 80 posto, topi masnoće i poboljšava vid i sluh

Ne propustite