SVE MOĆI ZELENE GLINE NA ORGANIZAM! Osvježite kožu, kosu i nokte pomoću ovog čudotvornog preparata!

Praktična žena
SVE MOĆI ZELENE GLINE NA ORGANIZAM! Osvježite kožu, kosu i nokte pomoću ovog čudotvornog preparata!
.

Ukoliko želite osvježiti kožu lica, kosu ili nokte pravi izbor za vas je maska od zelene gline koja će preporoditi vaše tijelo.

Ako želite osvježiti lice, poboljšati tonus kože, te stimulirati nastanak kolagena i elastina, svakako isprobajte masku od zelene gline koja miješanjem s vodom ispušta blagotvorne sastojke kojima čisti, osvježava i tonizira kožu. Zelena glina bogata je vrijednim mineralima koji zatežu i pomlađuju kožu kao što su silicij, aluminij, željezo, kalcij, magnezij, oligoelementi, titan i ostali vrijedni sastojci. Ima sposobnost izvlačenja štetnih tvari iz kože te odstranjuje gornji sloj mrtvih stanica s površine, potpomaže regeneraciju kože i njezinu prokrvljenost.

1

Maska od zelene gline čisti i osvježava
Gline su zbog sadržaja ljekovitih oligoelemenata, željeza, silicija, magnezija, kalija, natrija i drugih minerala, ali i svojstva da na sebe vežu toksine i suvišnu masnoću, najčešći sastojak maski za njegu kože lica i tijela. Zelena glina djeluje izvana i iznutra, osnažuje obrambeni sustav, drenira pa je dobra za ublažavanje oteklih stopala i nogu, eliminira toksine iz organizma, smiruje upale kože, ublažava akne, mitesere, crvenilo i mrlje na koži. Maske od zelene gline upotrebljavaju se za omekšavanje kože, poboljšavanje tonusa kože, liječenje akni i povećavanje elastičnosti.

2

Izrada maske od zelene gline
Postoje brojni recepti za izradu maski za lice na bazi zelene gline koji se pripremaju kod kuće, neki su vrlo jednostavni (samo glina i voda), a postoje i oni složeniji, kada se glini dodaju eterična ulja i ljekovito bilje. Zelena glina može se kupiti u biljnim trgovinama i ljekarnama. Za baznu masku potrebna je šalica fine zelene gline, žlica meda, žlica ulja slatkog badema ili maslinova ulja, pola šalice vode.

3

U posudi otopite med u vodi, dodajte ulje i dobro promiješajte. Postupno dodajte zelenu glinu snažno miješajući dok ne nastane glatka i kremasta smjesa. Ravnomjerno je nanesite na željeni dio tijela i ostavite da djeluje koliko je propisano u receptu na kutiji. Uklonite je s pomoću morske spužvice i tople vode.

Nakon uporabe maske preporučljivo je namazati kožu hranjivom kremom ili uljem kako bi se koža dodatno nahranila i kako biste otklonili učinak zatezanja kože. Svakako vodite brigu o tome da se nakon uporabe gline ne služite metalnim žličicama, jer one mogu utjecati na promjenu svojstva gline, što može uzrokovati iritacije kože. Umjesto njih upotrijebite plastične ili keramičke žličice, ili pak drvene špahtlice.
 
Maska od gline za masnu kožu
Ako imate masnu kožu, maske od zelene gline namijenjene su tom specifičnom problemu. Za masnu kožu, uzmite dvije velike žlice zelene gline u prahu i dodajte jednu malu žlicu soka aloe vere, pola žličice ulja od jojobe i po jednu kap eteričnog ulja bergamota ili grejpa, te jednu kap eteričnog ulja lavande.

4

Zelenom glinom protiv celulita
Oblozi od zelene gline i eteričnih ulja izvrstan su anticelulitni tretman. Zelena glina ima manje poznata, ali vrlo jaka detoksikacijska svojstva, što u kombinaciji s eteričnim uljima ima snažno djelovanje na celulit i zatezanje kože. Glinom se istodobno postiže lagani prirodni peeling kože. Eterična pak ulja potiču cirkulaciju, dubinski hrane, obnavljaju, pročišćavaju i detoksificiraju i toniziraju kožu.

5

Zelena glina za obnovu kose    
Maska od gline izvrsna je i za obnovu kose oštećenu kemikalijama. Za maske se najčešće upotrebljava zelena glina koja se miješa s uljima, čajevima i ostalim dodatcima koji pomažu da se smanji oštećenje kose koje je nastalo uslijed tretiranja kose kemikalijama. Poznata ulja u njezi kose jesu kokosovo, maslinovo, ricinusovo i čičkovo ulje, a njihova glavna obilježja su da hrane i pospješuju rast i obnovu kose.

6

Čajevi od koprive, kamilice, ružmarina, kadulje i preslice također su dobri dodatci, pogotovo kod osjetljive i tanke kose sklone prhuti. Limunov sok i jabučni ocat u kombinaciji s glinom, brzo će masnoj kosi vratiti zdrav izgled i prirodan sjaj, a eterična ulja čajevca, lavande, ylang ylanga i ružmarina dodatno će podići imunitet vlasišta pa će tjeme i kosa biti zdravi. 

Za svijetlu kosu preporučuje se čaj od kamilice, čaj od ružmarina je dobar za tamnu kosu, kadulja za smeđu, a preslica je odlična za sjaj.

Vrste gline
Ovisno o sastavu minerala, gline mogu biti različitih boja. Svaka od njih ima drukčija obilježja i namjenu, pa je prema tome pogodna za njegu pojedinih tipova kože. Zelena glina ima ogromnu moć upijanja, doslovno „pije” masnoće, otrove i nečistoće iz kože. Tonizira kožu, stimulirajući cirkulaciju, obnavlja ten zatvarajući pore i revitalizira oštećenu kožu. Čisti problematičnu kožu. Najbolji je izbor za akne, masnu i zapuštenu kožu.

Kaolin, bijela ili kineska glina je najblaža od svih glina. Pojačava cirkulaciju, lagani je eksfolijant i čistač kože. Pogodna je za suhu i vrlo osjetljivu kožu, te vrlo tanku i oštećenu kožu. Ružičasta glina čisti i omekšava kožu. Upotrebljava se za normalnu kožu. Crvena glina je masna glina, srednjeg stupnja apsorpcije. Sadržava visok postotak željeznog oksida, koji poboljšava stanje kože. Upotrebljava se za suhu i osjetljivu kožu. Korisna je za tretiranje ispucalih kapilara i vrećica ispod očiju.

Kaolinit je glina bogata mineralima. Pogodna je za sve tipove kože. Najčešće se upotrebljava zelena glina, kako zbog svojeg protuupalnog djelovanja i sposobnosti uklanjanja viška masnoće tako i zbog njezina utjecaja na pomlađivanje kože zahvaljujući poticanju sinteze kolagena i elastina.
 

Ne propustite