GODINAMA NIJE PRALA ZUBE: Kad je otvorila usta, zubarka se ZAPREPASTILA (FOTO)

Zanimljivosti
GODINAMA NIJE PRALA ZUBE: Kad je otvorila usta, zubarka se ZAPREPASTILA (FOTO)
.

Tina Stoklosa jede tri godine samo voće, a već dvije godine ne pere zube pastom i četkicom. Zubarka je ostala u nevjerici kada je vidjela rezultate njene ishrane.

Tina (39) je u svojim tridesetim godinama imala uspešnu karijeru dizajnerke enterijera, ali nije bila zadovoljna činjenicom da je još uvek singl i da mora stalno da se bori sa svojom prekomjernom težinom.

"Stalno sam imala napade gladi. Bila sam na raznim dijetama, ali svejedno nisam gubila kilograme i iz godine u godinu sam se osjećala sve bespomoćnije. Dok sam tražila recept za zeleni smuti, slučajno sam na Internetu našla devojku koja se hranila isključivo voćem"- ispričala je Tina je u jednom intervjuu kako je otkrila frukturijanstvo.

39

"Poslije sam našla cijelu grupu fruktarijanaca. Većina njih izgledala je neverovatno zdravo i imali su toliko energije da su neki odlučili da se bave sportovima izdržljivosti"- rekla je.

Tina je tako odlučila da isproba taj način života na sedam dana. Od te prve sedmice prošle su tri godine! Ne pere zube već dvije godine i danas živi sa svojim vjerenikom (koji je također frukturijanac) na Baliju.

zubi

Godinu dana nakon promjene ishrane odlučila je da prestane da pere zube. Smatra da njen način ishrane ruši društvene norme i ideje – a svakodnevno pranje zuba je jedno od njih. Iako ona i njen vjerenik konzumiraju svaki dan puno voćnog šećera, oboje su se prije dvije godine odrekli četkice za zube. Sigurni su da im vlakna iz voća čiste zube na prirodan način.

"Kad sam nakon tri godine išla na rutinski pregled zuba, moja zubarka je pozvala još dvojicu kolega da im pokaže moje zube. Bili su u toliko sjajnom stanju da su ostali šokirani "- otkrila je.

dd

.

tina

Trenutno Tina i njen vjerenik putuju svijetom kako bi otkrivali razne vrste voća iz različitih zemalja. Svoja otkrića objavljuju na Jutjubu i Instagramu i tvrde da ovakav način ishrane sprječava rak i depresiju.

tinaaa

S druge strane, ljekari upozoravaju da takve izjave frukturijanaca ne smijemo uzimati zdravo za gotovo, odnosno da su uglavnom neutemeljene i netačne.

Raskošne guze kao oružje masovnog oduševljenja : Broj ŠEST ostavlja bez daha !

Ne propustite