Uši vam otkrivaju sa kojim BOLESTIMA se bori vaš ORGANIZAM: Primijetite li ove simptome odmah idite ljekaru!

Porodica i zdravlje
Uši vam otkrivaju sa kojim BOLESTIMA se bori vaš ORGANIZAM: Primijetite li ove simptome odmah idite ljekaru!
.

Tragovi krvi

Primijetite li da imate krvi na štapiću, to može značiti da vam je bubnjić probijen. U slučaju da vam se ovo dešava, uši bi vam mogle biti inficirane nečim, to dovodi do otitisa (upale uha).

Image result for krv na stapicu dok cistite usi

Sivi cerumen

U slučaju da je vaš ušni vosak siv, bez ikakvih drugih simptoma, ne trebate se brinuti. To što vidite je vjerojatno prašina, a boja je uobičajena za osobe koje žive u gradu i okružuje ih zagađeni zrak.

Image result for sivi cerumen

Crni cerumen

Dogodi li se samo jednom, nemate o čemu brinuti. Ali, ukoliko vas uši svrbe i taj se svrab počne pojačavati, trebali bi posjetiti doktora jer bi se moglo raditi o gljivičnoj infekciji.

Image result for crni cerumen u uhu

Smeđi cerumen

Tamnije nijanse voska pokazuju kako vam tijelo prolazi kroz jako stresno razdoblje.

Bijeli cerumen

Ovakav cerumen ukazuje na manjak vitamina i drugih nutrijenata u vašem tijelu, poput željeza i bakra. U ovoj situaciji sami sebi možete pomoći tako da dodate žitarice i zobene pahuljice u svoju prehranu. Ne bi bilo loše uzimati ni vitamine u obliku dodataka prehrani.

Image result for smeđi cerumen

Neugodan miris

Snažan, neugodan miris iz uha može ukazivati na neku infekciju u unutrašnjem uhu. Pored tog mirisa, mogli bi čuti i neku buku ili osjetiti kako vam se uši s vremena na vrijeme ‘odštopavaju’.

Related image

Tekući cerumen

Promijeni li se struktura vašeg ušnog voska, to može biti pokazatelj početka nekog upalnog procesa, posjetite ljekara.

 

Related image

Suhi cerumen

Suhoća ušnog voska znači vam fali zasićenih masti u tijelu. Zasićene masne kiseline nalaze se u proizvodima životinjskog porijekla: mesu, jajima i mliječnim proizvodima.

Ne propustite