Zašto se princ Harry i Meghan Markle drže za ruke, a Kate i William NE

Zanimljivosti
Zašto se princ Harry i Meghan Markle drže za ruke, a Kate i William NE
.

Prvi javni istup svi su pratili sa velikom pozornošću i danima se o tome pisalo u svim svjetskim medijima kao i dan danas.

Međutim, ako se malo pomnije promotri Harryjev stariji brat, princ William, koji je sa svojom suprugom Kate Middleton u braku već šest godina, odmah upada u oči činjenica da nikada nije tako javno izražavao bliskost s njome. 

Every Photo You Need to See from Kate Middleton and Prince William's Return to Joint Royal Duty

Zašto je nekim članovima kraljevske obitelji to dozvoljeno, a drugima ne?

Related image

Stručnjaci tvrde kako je sve stvar prilike u kojoj se par zatekne, ali i jedne vrlo bitne stvari, a to je red za nasljedstvo krune. Princ William tako je drugi u redu za titulu, odmah nakon svog oca, princa Charlesa, koji će naslijediti kraljicu Elizabetu II nakon smrti.

Thrifty Kate recycled the outfit a second time wearing it at the Passchendaele commemoration service during a visit to Belgium back in July last year

Međutim, s druge strane, princ Harry nije baš na tako visokoj poziciji te se rođenjem Williamova sinčića, princa Georgea, pomaknuo na daleko šesto mjesto u nasljednom redu.

Upravo zato mlađem je monarhu dozvoljeno nešto slobodnije ponašanje u javnosti sa svojom voljenom tadašnjom djevojkom a sadašnjom suprugom Megan Markle.

Harry and Meghan. She looks at Harry with so much love.

Za razliku od njih, princ William i vojvotkinja Kate Middleton po prirodi moraju se češće pojavljivati u javnosti, ali u službenom tonu, jer ipak su oni budući predstavnici naroda i jedni od šefova države. Od ranog djetinjstva William je slijedio savjete svoje bake, kraljice Elizabete II, kako se ponašati u skladu s titulom koja ga jednog dana čeka.

Prince Harry and Meghan Markle make an official visit to the Joff Youth Centre in Peacehaven, Sussex - pic by @ChrisJack_Getty  – Derek Momodu

Smjernice i stroga pravila zato slijepo prati i ne dozvoljava mjesto greškama. Baš kao što i sama kraljica sa svojim suprugom, princem Philipom u javnost izlazi pod određenim protokolom, koji je pomalo dosadan, tako se i budući kralj pridržava istog, pa s omiljenom vojvotkinjom rijetko pokazuje emocije.

Prince Harry made a speech to farmers raising the issue of mental health 😍 #meghanmarkle #princeharry

Ne propustite