BESPRIJEKORAN IZGLED I BEZ TRUNKE ŠMINKE! Uz pomoć ovih savjeta, vaša koža će izgledati lijepo i bez dekorativne kozmetike!

Praktična žena
BESPRIJEKORAN IZGLED I BEZ TRUNKE ŠMINKE! Uz pomoć ovih savjeta, vaša koža će izgledati lijepo i bez dekorativne kozmetike!
.
I bez nanošenja raznih preparata za uljepšavanje vašeg lica, odnosno šminke možete izgledati lijepo.
 
Je li vam se ikada dogodilo da u „moru“ razno razne dekorativne kozmetike koja je namijenjena za sve moguće dijelove lica u svrhu uljepšavanja i prekrivanja prirodnih nesavršenosti lica, jednostavno poželite iz kuće izaći bez šminke?
Većina je žena upravo zbog navike, koja je postala potreba, ali i osobni stil, prihvatila šminku kao dio svakodnevnice koja im je potrebna, jednako kao i odjeća. Naravno, za mnoge žene izlazak na ulicu bez imalo šminke bio bi ravan katastrofi, uz plašenje beba i školske djece koja bi se slučajno našla na putu. No, to ne treba biti tako. Ma koje dobi bili, vaše lice može izgledati prirodno, lijepo i njegovano. Evo kako…
 
Koristite zaštitu
Pod zaštitom, mislimo na onu s faktorom – od sunca. Bez obzira radilo se o ljetu ili zimi, sunce ima vrlo veliki učinak na izgled kože lica – odnosno pojavu tamnih pigmentnih mrlja, pojavu bora, isušivanje i općenito ubrzano starenje.
Kreme za lice sa zaštitnim faktorom uvjet su za dugoročno lijepu kožu. Za zimske mjesece biti će dovoljni niži SPF faktori, dok za sunčanije mjesece odaberite barem faktor 20, a poželjan je i veći.
1
 
Vruća šalica vitamina C
Možda mije najprimamljivija ideja na svijetu, ali svako jutro jedna šalica vruće vode s iscijeđenim svježim limunom ne samo da će pomoći vašem organizmu u obnavljanju imuniteta, nego će i pomoći u obnavljanju stanica kože. Naime, vitamin C je prirodni antioksidans koji pomaže tijelu u izlučivanju štetnih tvari iz organizma, pa tako i toksina iz kože. Koža će vrlo brzo dobiti novi sjaj i lakše će se oporavljati od upalnih procesa.
2
 
Tonik za lice
Korištenje tonika za lice napustilo je dosta žena, jer često nisu vidjele poboljšanja na svojoj koži. Naravno, nisu svi tonici koji se mogu naći u trgovinama isti, niti cijena ne određuje uvijek njihovu kvalitetu, no naša preporuka je da ako ga već koristite, odaberite onaj koji će odgovarati vašem licu.
 
Cilj tonika je prirodno vlaženje i omekšavanje kože, sprečavanje njezinog isušivanja i uklanjanje vodenog kamenca koji ostaje nakon umivanja i isušuje kožu. Pomaže u uklanjanju sredstva za čišćenje šminke (mlijeko, sapun i sl.) te eventualnih ostataka šminke, makar on sam nije namijenjen za uklanjanje šminke. Djeluje antibakterijski, te umiruje osjetljivu kožu sklonu upalama, iritacijama i alergijama.
Sve to pomaže vašoj koži da izgleda ljepše i zdravije. Ukoliko to sve vaš tonik ne čini, potražite drugi, kvalitetniji.
3
 
Piling, piling i piling…
Uklanjanje nakupljene prljavštine, sebuma i mrtvih stanica na površini kože može uzrokovati začepljenje pora i pojavu raznih upalnih procesa. Redoviti piling lica svaki treći dan vašu kožu čisti dubinski, čini ju glatkijom i omogućava joj brže obnavljanje. S čistim, odčepljenim porama, koža će lakše regulirati prirodno izlučivanje sebuma.
4
 
Maknite ruke
Koliko puta na dan nesvjesno dirate rukama svoje lice? Bilo bradu, nos, čelo, obraz. Bakterije s ruku vrlo lako se na taj način prenose na lice i izazivaju upalne procese. Ako već morate istisnuti prištić učinite to s čistom pamučnom blazinicom, te nakon toga alkoholom dezinficirajte to mjesto i ne dirajte ga prstima.
 
Male jutarnje tajne
Oblikujte obrve na način da ne budu pretanke niti predebele. Potrudite se da maksimalno butu simetrične.
Svako jutro nakon umivanja nanesite hidratantnu kremu za dan, a ako ste malčice blijedi, uštipnite se koji puta za obraz.
Na podbuhle kapke stavite nekoliko minuta hladni oblog ili se umijte u hladnoj vodi. Usne lagano ugriznite da dobe boju i nanesite balzam za usne.
Prije izlaska, nasmiješite se! Izgledat ćete ljepše.
5
Ljepota dolazi i iznutra
Naravno, ponekad ma što učinili s kožom, koliko ju pazili i njegovali, ne možete ju nikada dovesti u savršeno stanje. Nikako nemojte zaboraviti da ona prava ljepota dolazi iznutra, odnosno da je vrlo važno što unosite u organizam. Zdrava prehrana, redovita tjelovježba i hidratacija organizma ključni su za zdravlje organizma i kože. Pušenje i prekomjerne količine alkohola isto štete koži.
 
Nemojte zaboraviti na unos omega-3 masnih kiselina u bilo kojem obliku, dovoljno vitamina i minerala. Također, ako ne možete bez šminke izaći iz kuće, skinite ju ili ju uopće nemojte nanositi ako ste kod kuće.

Ne propustite