ŽELITE DA SE NA PRIRODAN NAČIN RIJEŠITE BUBULJICA I MITISERA: Evo 10 koraka kako da što BRŽE I DJELOTVORNIJE uspijete u tome, neka vam KOŽA LICA prosto SIJA!

Moda i ljepota
ŽELITE DA SE NA PRIRODAN NAČIN RIJEŠITE BUBULJICA I MITISERA: Evo 10 koraka kako da što BRŽE I DJELOTVORNIJE uspijete u tome, neka vam KOŽA LICA prosto SIJA!
.

Prema brojnim istraživanjima, ne brinuti o vašem izgledu, to je siguran način do neuspjeha što se tiče ljepote. Fizički izgled je jako bitan, a koža lica takođe može mnogo reći o vašem stanju i zdravlju a ivama kao ličnosti. Ne možemo mjeriti ljepotu ali možemo učiniti da izgledamo što bolje svaki dan, te u isto vrijeme sa ljepotom dobiti i na našem samopouzdanju.

Svijetla strana ovog svega jeste da smo pronašla 10 trikova, posebno za žene kako bi im koža na koži ostala sjajna i svježa.

1. Nemojte koristiti kremu za bebe
Vjerovatno ste već par puta dobijali savjete o tome da koristite bejbi kremu, posebno u hladnim danima. Činjenica je a bejbi krema čini kožu mekšom, ali samo za kratak vremenski period. To je zbog toga što krema za bebe sadrži lanolin koji je koristan samo za djecu, jer se kožne ćelije bebe brzo obnavljaju i nemaju vremena za proizvodnju prirodne zaštite. Međutim, ovaj sastojak je štetan za odrasle.

Image result for baby creamImage result for baby cream

2. Nanesite kremu na vlažnu kožu
Nakon što operete lice, ne sušite ga peškirom. Nanošenje kreme na vlažnu kožu je najbolji način da se stvori povećanje vlage, a vaša koža će moći da apsorbuje više ishrane iz kreme.

Image result for krema na vlazno lice

Image result for peskir ne za lice

3. Koristite soda kao sredstvo za čišćenje lica
Soda bikarbona je univerzalni proizvod koji možete koristiti i kao dnevni čistač ili kao masku za lice. To je fizički eksfoliant i uklanja gornji sloj vaše kože bez izazivanja pretjerane iritacije.

Image result for soda bikarbona za lice

Related image

4. Stavite kremu za oči u frižider
Opet ste se probudili sa natečenim očima i nemate vremena da pripremite i primijenite vreće sa hladnim čajem ili svježe krastavce, jer morate krenuti na posao. Samo držite kremu za oči u frižideru i hladite je. To će pomoći da se oslobodite podočnjaka i natečenosti a istovremeno hrani predjele oko očiju.

Image result for krema za oci u frizider

Image result for before and after puffy eyes

5. Dodajte kašiku ulja od grožđa u vaš toner za što bolju hidrataciju kože lica
Ulje od grožđa djeluje kao serum protiv starenja, pomažući koži da se regeneriše i obnovi. Ulje od grožđa je vrlo nježno, vlaži slojeve kože i čini boju kože zdravijom i mekšom. Samo dodajte 1 kašiku ulja u toner i očistite lice svakodnevno pomoću ove smjese. Uštedjeće vam puno novca za kupovinu skupih krema, takođe može pomoći u otklanjanju problema sa bubuljicama.

Image result for ulje od grozda protiv bubuljica

6. Koristite plastičnu foliju kako biste se oslobodili crnih mitisera
Koristite ovaj trik 10 minuta nakon tuširanja ili nakon pranja lica. Nanesite "deblji od uobičajenog" sloja kreme za lice na područjima koja imaju mrvice.
Stavite komad plastične folije na površinu i pokrijte ga folijom. Nakon toga nanesite topli peškir preko. Sačekajte 10 minuta i potegnite sve, uključujući kremu za lice koju možete obrisati mekom salvetom. 

Image result for mitiseri maska

7. Perite/čistite lice dva puta na dan
Česta greška kod pranja lica jeste ta da samo peremo lice noću nakon što je dan završen. Takođe je važno da ga operete ujutro i detaljno očistite, nakon spavanja, jer možete imati nečistoću od jastuka ili vaše kose na koži.

Related imageImage result for wash your face

8. Koristite ulje umjesto hajlajtera
Nema potrebe da uvijek koristite hajlajter da biste dobili sjajne jagodice. Za tu svrhu možete koristiti samo omiljeno ulje za lice ili serum. Korišćenje ulja ili seruma može biti korisnije za vašu kožu, učiniti ga hidratizovanim i pomoći joj da izgleda prirodnije.

Related image

Image result for ulje umjesto hajlajtera

Image result for ulje umjesto hajlajtera

9. Napravite sopstveni toner od crvenog luka
Ljudi iz Azije definitivno znaju mnogo o tome kako izgledati mlad, a saznali su već odavno da crveni luk ima nevjerovatne koristi za zdravlje i ljepotu. Ovaj toner čini kožu glatkom i možete ga koristiti čak i kada je koža iritirana.

Image result for lemongrass oil

Da biste napravili prirodni toner, stavite svježi luk u šolju vrele vode. Ostavite da se ohladi. Zatim napravite zeleni čaj dvostruke čvrstoće i miješajte obje tečnosti u sličnim proporcijama. Dodajte 5-6 kapi esencijalnog ulja limonske trave.

10. Miješajte zdrobljeni aspirin
Ovo je vrlo efikasno protiv bubuljica jer aspirin smanjuje upale. Uzmite aspirin pilulu i zdrobite je, a zatim tu smjesu miješajte dodajući losionovo ulje. Nanesite ga na ranice i ostavite ga na licu 15 minuta. Nakon tada nježno isperite.

Image result for zdrobljeni aspirin

Ne propustite