OVO JE ŽENA EMIRA KUSTURICE, RIJETKO JE VIĐATE U JAVNOSTI: U braku su 25 godina! (FOTO)

Objavljeno:15.11.2018 - 18:31
A A A Times Arial

Malo ko zna kako izgleda Maja, supruga redatelja Emira Kusturice, iako su mnogi veoma upućeni u njegov život i rad.

Maja je Emiru podrška i vjetar u leđa. S njim ima dvoje djece, Dunju i Stribora.

maja1

"Nas dvoje smo mnogo duže u braku. U ključnom trenutku mi je pomogla ne kao žena, već kao neko ko je shvatio filmsku produkciju. Kada je trebalo da napravim prvi film posle rata koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, ona je pomogla u onom u čemu je u Srbiji uvijek problematično - da se novac koji neko investira vidi na ekranu, a da neko ne uzme i pokupi kući. Tako da je taj profesionalni iskorak koji je ona tad napravila, pratio i kasnije i zapravo smo zajedno djelovali i proizvodili kulturne događaje koji su postali dio zajedničkog iskustva", rekao je Kusturica i opisao kako izgledaju momenti kada je romantičan, prenosi "Glossy".

maja2

"Kako starim, tako mi sve lakše suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovjek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nježan, da bude grub, tačnije da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan", izjavio je reditelj.

maja3

150721125

"Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice."

Supruga Maja Kusturica više od 25 godina sa ovim umjetnikom dijeli one lijepe i teške momente. Maja je završila Svjetsku književnost na Filološkom fakultetu, ali je uz svog supruga počela da se bavi produkcijom.

maja

kusturica2

"Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže - da sačuva novac i usmjeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim posljednja tri filma", izjavio je jednom prilikom Emir Kusturica.

emir33

RAZVODI SE ANDREANA ČEKIĆ POSLIJE DVIJE GODINE BRAKA: "Oboje smo svjesni da je..."

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA