ŠUTNJA JE ZLATO: Neke stvari biste trebali sačuvati za sebe i čak ih ni najboljim prijateljima ne reći!

Zanimljivosti
ŠUTNJA JE ZLATO: Neke stvari biste trebali sačuvati za sebe i čak ih ni najboljim prijateljima ne reći!
.

I pored toga  što žive sa svojim partnerima, žene su bliže sa svojim prijateljicama. Ovo nam je pokazalo nedavno istraživanje i potvrdilo ono što smo, ustvari, znali i prije. Žene sa svojim prijateljicama pričaju zaista o svemu, dijele s njima i najmanje detalje, one koje ne bi rekle nikom drugom, a poput pravih čarobnica njihovi savjeti gotovo u trenu mogu umiriti gotovo svaku ženu i učiniti da situacije i ne budu tako strašne kako nam se može činiti.

Image result for sutnja

Ipak, neke stvari biste zaista trebali zadržati za sebe. Evo naprimjer koje;


Detalje svake svađe koju ste imali s partnerom
Ako ste među onima koji imaju potrebu podijeliti baš svaki detalj iz vaše veze, posebno ako je riječ o učestalim svađama, možete prouzrokovati da vaši prijatelji počnu osuđivati vašeg partnera ili partnerku i to možda sasvim neopravdano. Ako već dijelite takve informacije, potrebno je iznijeti stajališta obje strane te priznati i svoje pogreške. Ali bolje je sitne svađe zadržati za sebe. To možete riješiti i bez prijateljicine pomoći.  

Image result for svadja sa partnerom

Svaki put kad ste tužni 
Znamo da je lakše kada se izjadate nekome ko će vas sigurno utješiti i razveseliti, ali nemojte birati prijateljicin broj ili joj slati poruku ili tražiti da se nađete na kafi svaki put kada vas nešto muči. Svi mi moramo naučiti kako se sami nositi s problemima i u situacijama koje nam nisu po volji.  

Related image

Problemi u porodici 
Iako vam je prijateljica kao sestra, nemojte otkrivati baš svaki problem koji se dogodi unutar vaše porodice. Isto kao i s partnerom, ako čuje samo jednu stranu, vašu, vjerojatno će početi suditi o vašoj porodici i misliti o njoj negativno. A možda ćete već sutra htjeti da to ne bude tako. Ako imate zaista realnu osobu za prijateljicu koja će bez predrasuda moći sagledati situaciju, tada možete slobodnije iznositi neke stvari. 

Related image

Detalje vašeg seksualnog života
Ako imate nekih neugodnih pitanja vezanih za seks, obratit ćete se svojoj prijateljici u koju imate potpuno povjerenje. Međutim, kakav je vaš seksualni život i detalje koje dijelite s partnerom u vašoj spavaćoj sobi ostavite baš tamo.

Image result for detalje seksualnog zivota sacuvajte za sebe

Ne propustite