Svi oni danas ne bi bili ovako POPULARNI da im se nisu dogodile SLUČAJNOSTI koje su ih uvele u svijet showbizza!

Zanimljivosti
Svi oni danas ne bi bili ovako POPULARNI da im se nisu dogodile SLUČAJNOSTI koje su ih uvele u svijet showbizza!
.

Dok su se neke poznate ličnosti godinama bore kako bi došle do zvjezdanog statusa, neki od njih postali su slavni sasvim slučajno. Drugim riječima, našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu. 

1. Charlize Theron 
Popularna južnoafrička i američka glumica Charlize Theron preselila se iz Južne Afrike u New York kako bi pohađala baletnu školu, ali je zbog ozljede koljena morala završiti plesnu karijeru. Priliku za glumu dobila je sasvim slučajno, dok je u banci vikala na bankara zbog problema s karticom. Filmskom agentu koji se u to vrijeme našao u banci svidio se njen temperament i ponudio joj priliku za građenje glumačke karijere. Nekoliko mjeseci kasnije dobila je ulogu u filmu "Djeca kukuruza 3". 

Charlize Theron


2. Johnny Depp 
Mega privlačni glumac Johnny Depp u mladosti je bio pravi buntovnik i vjerovao je u to da će postati rok zvijezda, a čak je imao i bend "The Kids" s kojim je odradio brojne nastupe. Ipak, sudbina je umiješala prste pa je Depp na nagovor prijatelja otišao na filmsku audiciju i postao jedan od najpoznatijih glumaca. Na audiciji se tražila uloga maskiranog ružnog domara koji ubija djecu u snovima, ali je režiser Wes Craven uočio njegov potencijal i pitao ga da glumi žrtvu jer je prelijep za masku. Riječ je o filmu "Strava u ulici brijestova".

Depp

3. Jennifer Lawrence 
Lijepa Oskarovka koju smo obožavali u filmovima iz serijala "Igre gladi", kao i u filmovima "U dobru i zlu", "Joy" i "Američki varalice", u tinejdžerskim danima nije ni slutila da će postati planetarno popularna. Naime, njena karijera počela je tako što ju je agent za castinge ugledao dok je šetala ulicama New Yorka, fotografisao je, uzeo broj telefona i već je idući dan pozvao na prvi casting.

Jennifer Lawrence at the premiere of "Mother!" in London, 2017.

4. Pamela Anderson 
Poznata Playboyeva zečica i zvijezda nekad popularne američke serije "Spasilačka služba" postala je poznata zbog navijanja za svoj omiljeni ragbi tim. U dobi od 21 godinu, Pamela je radila kao fitness instruktorka, a nakon što je njena emotivna reakcija 'uhvaćena' na kameri, agent Labatt ponudio joj je prvi ugovor za modeling. Potom je uslijedilo fotografisanje za "Playboy".

 Pamela Anderson wore a pink frock to the Help Haiti Home fundraiser on Jan.11,2014

5. Evangeline Lilly 
Prije nego što je zaplivala u glumačkim vodama, Evangeline Lilly radila je kao stjuardesa, a danas je jedan od glavnih razloga zbog kojega je serija "Izgubljeni" doživjela veliki uspjeh. Slična situacija kao i Jennifer Lawrence dogodila se i njoj kada ju je zapazio agent agencije "Ford Modeling" dok je prolazila ulicom jednog grada u Kanadi.

Lost S2 Evangeline Lilly as "Katherine 'Kate' Austen"


6. Alexis Bledel 
Američka televizijska i filmska glumica Alexis Bledel postala je slavna jer ju je jedan agent primijetio tokom izvođenja predstave u malom šoping centru. On ju je pozvao u New York da se bavi modelingom, a kasnije je postala glavna glumica serije "Gilmorice" po kojoj je postala poznata i prepoznatljiva do današnjeg dana.

Alexis Bledel. Love her. Lover her hair

7. Jason Statham 
Markantni glumac je kao dječak bio ilegalni prodavač satova i nakita na ulici, a kasnije je igrao nogomet, radio kao ulični zabavljač i model. Dok je gradio karijeru kao model, zapazio ga je reditelj Guy Ritchie i 1998. mu dao ulogu u svojem hitu "Lopovi, ubice i dvije nabijene puške". Tako je Statham postao glumac bez ikakvog glumačkog obrazovanja, a danas je miljenik svjetske publike. 

Um. No words. Jason Statham

8. Ellen Pompeo 
Svjetski poznata po ulozi Meredith Grey iz serije "Uvod u anatomiju", Ellen Pompeo tokom devedesetih godina radila je kao konobarica u kafiću. Ondje ju je prepoznao modni fotograf s kojim je ostvarila ljubavnu vezu i  s njim preselila u New York kako bi izgradila svoju karijeru. Počela je sa snimanjem reklama, a potom je dobila i prvu ulogu u seriji "Zakon i red". 

ELLEN POMPEO as Meredith Grey - GREY'S ANATOMY - "One Day Like This"

Ne propustite