Pusić: Jasno je da dvije trećine Hrvata u BiH nije htjelo glasati za Čovića

Bosna i Hercegovina
Pusić: Jasno je da dvije trećine Hrvata u BiH nije htjelo glasati za Čovića
.

Zastupnica Vesna Pusić (Glas) rekla je danas tokom saborske rasprave o premijerovu izvješću da je iz rezultata izbora u BiH očito kako dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno zbog toga izabran Željko Komšić, izvještava Hina.

"Ako je nešto očito iz rezultata izbora u BiH, onda je to da dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno, zbog zbog toga izabran Željko Komšić", izjavila je Pusić raspravljajući o premijerovu izvješću o sastancima Europskog vijeća i sastanku država članica europodručja održanih u lipnju i studenome.

"Zamislite da Srbi donose deklaraciju u kojoj traže promjene hrvatskog Ustava"

"U trenutku u kojem je Komšić izabran za člana Predsjedništva, onda je valjda u interesu Hrvatske i svih Hrvata u BiH da taj posao obavi što kvalitetnije i promovirajući interese Hrvata u BiH", rekla je Pusić, koja drži da je temeljni interes Hrvata u BiH da ta država uspije na putu prema članstvu u EU.

Osvrnula se na činjenicu da bi Sabor uskoro trebao raspravljati o deklaraciji o položaju Hrvata u BiH. "Zamislite da Srbija, Slovenija ili Mađarska u parlamentu donose deklaraciju u kojoj traže promjene hrvatskog Ustava i izbornog zakona, svi ovdje k'o jedan bi se postavili na zadnje noge i smatrali to nedopustivim", rekla je bivša ministrica vanjskih poslova.

 

Ne propustite