Od sutra obavezno posjedovanje zimske opreme

Aktuelno
Od sutra obavezno posjedovanje zimske opreme
.

Radovi na ugradnji brojača prometa na magistralnom putu M-16 u Jajcu izvode se danas. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično.  

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Mostar-Čapljina, M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.  

Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta na većini puteva u BiH. Svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na oprez i obavezno poštivanje saobraćajnih propisa. 

Od sutra (15.11.) na snazi je zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite