Da li je bolje da pijemo TOPLU ili HLADNU KAFU?

Zdrav život
Da li je bolje da pijemo TOPLU ili HLADNU KAFU?
.

Kako dolazi hladnije vrijeme, veće su šanse da ćete uživati u šoljici tople, a ne hladne kafe. Znamo već da je kafa dobra za zdravlje ako se pije u umjerenim količinama, a da li je bitno pijete li je toplu ili hladnu? Izgleda da jeste.

Life is an adventure of our own design...Image result for kafa

Kako kafa utiče na kožu
Novo istraživanje pokazuje da je topla kafa zdravije od hladne, iz prostog razloga što ima više antioksidanata. Studija koju su sproveli profesori hemije Nini Rao i Megan Fuler takođe je pokazala da topla kafa ima veće efekte na zdravlje, uključujući i to da smanjuje rizik od nekih kancera, dijabetesa, depresije i brojnih drugih oboljenja.

Haftanın ilk gününde iş planlarınızı yaparken türk kahvesinin size eşlik etmesine izin verin ☺☕️ #pazartesi #türkkahvesi #turkishcoffee

Kafa ima dosta antioksidanata. Ako je pijete umjereno, istraživanja pokazuju da može da bude prilično dobra za vas. Otkrili smo i da topla kafa ima više antioksidanata nego hladna.

Efekat kafe za koji do sada nismo znali!
Ovi naučnici su otkrili i da topla i hladna kafa imaju isti pH nivo, što poništava neke prethodne tvrdnje da hladna kafa ima manje kiseline, te da zbog toga ne uzrokuje gorušicu i probleme sa crijevima. Dakle, ako vam kafa ne prija i izaziva gorušicu, neće pomoći da je pijete hladnu.

Yummy

Ne propustite