PRIMIJETILI STE BIJELI ISCJEDAK IZ BRADAVICE? Doktor upozorava, EVO ŠTA TO GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU!

Zdrav život
PRIMIJETILI STE BIJELI ISCJEDAK IZ BRADAVICE? Doktor upozorava, EVO ŠTA TO GOVORI O VAŠEM ZDRAVLJU!
.

Ako ste primijetile iscjedak iz bradavice, vrijeme je da saznate šta to govori o vašem zdravlju.

Odmah na početku da znate kako iscjedak iz bradavica veoma rijetko upućuje na rak dojke.

1

SEKRET U PLUĆIMA SE NE SMIJE ZADRŽAVATI: Napravite ovaj prirodan lijek I IZBACITE SAV ŠLAJM IZ PLUĆA, doktori će biti iznenađeni!

Mliječni iscjedak izgleda poput razvodnjenog kravljeg mlijeka, a može se javiti usljed trudnoće, infekcije dojke ili usljed fibrocističnih dojki. Ukoliko su dojke fibrocistične to znači da imaju zrnastu ili granuliranu strukturu, ali to je sasvim uobičajeno i nije razlog za brigu, piše "Minimagazin.info".

2

Ovaj mliječni iscjedak uzrokuje porast hormona prolaktina (hormon koji grudima “govori” da proizvode mlijeko). Iako je to sasvim normalno tokom trudnoće i dojenja, to može biti uzrokovano i kada benigna izraslina ili tumor na hipofizi izaziva prekomjernu proizvodnju prolaktina.

Ukoliko dođe do pojave mliječnog iscjetka, a niste u drugom stanju ili ne dojite, bilo bi veoma mudro da se obratite doktoru i provjerite šta se dešava.

3

 Iscjedak iz dojke kod ne-dojilja može biti i nuspojava nekih lijekova, ali i simptom opasnih stanja koja zahtijevaju liječenje.

 

Najčešći uzroci abnormalnih sekreta dojke uključuju:

Fibrocističke promjene dojke – je stanje koje karakteriziraju benigne kvržice na grudima i procjenjuje se da se javljaju kod 50% žena, najčešće u dobi između 20 i 50 godina, a mogu uzrokovati zeleni ili smeđi iscjedak iz bradavice. Ove promjene nisu povezane s povećanim rizikom od raka dojke.

grudi

Galaktoreja – se odnosi na mliječni iscjedak. To je simptom nekih stanja, najčešće hipotireoze (smanjeni rad štitnjače) i pretjerane stimulacije dojki. Također, može biti i nuspojava nekih lijekova, uključujući i kontracepcijske pilule.

5

Proširenje mliječnih kanala – odnosi se na stanja koja karakterizira upala i potencijalne blokade mliječnih kanala ispod bradavice. To može uzrokovati gusti zelenkasti, prljavo bijeli ili crni iscjedak iz jedne ili obje bradavice, a najčešće je kod žena koje se približavaju menopauzi i prolazi samo od sebe u većini slučajeva.

Infekcije dojke – karakterizira iscjedak iz dojke koji sadrži gnoj, a može biti popraćeno i crvenilom dojke i osjećajem topline na dodir. Ovo stanje se lako liječi antibioticima u većini slučajeva.

6

Iscjedak iz bradavica rijetko je znak ozbiljne bolesti, no sve promjene dojke, uključujući i oslobađanje tekućine iz jedne ili obje bradavice, treba uzeti ozbiljno, piše "Krenizdravo.rtl.hr".

 

Niti jedna žena nema dvije potpuno iste bradavice na grudima. One mogu biti tamnije ili svijetlije, veće ili manje, ispupčene ili ravne.

NE TREBATE VJEŽBATI, OVAJ NAPITAK SAGORJEVA NA STOTINE KALORIJA: Idealan je za lijene žene, A TREBA VAM SAMO 3 SASTOJKA!​

U slučaju da imate jednu ili obe bradavice uvučene, trebate znati da se to dešava zbog adhezije ispod bradavica koja vezuje kožu za podkožno tkivo.

grudnjak

Ovo nije neobična pojava, čak 10-20% žena ima ravne ili uvučene bradavice. Kod nekih žena se dešava da zbog stimulacije bradavica ili hladnog vremena one privremeno "iskoče".

Ako imate ovakve bradavice, trebate znati da one ne predstavljaju ništa opasno, jer su se jednostavno tako grudi razvile.

grudi-nsl

Možete čak i normalno da dojite dijete, samo što će beba imati malo više poteškoća da povuće mlijeko iz bradavica, u tom slučaju vam mogu pomoći aparati za dojenje koje možete kupiti u apotekama.

Međutim, u slučaju da vam se obe bradavice ili jedna iznenada uvuku kasnije tokom života, trebate odmah obavijestiti doktora.

grudi4

Promjena izgleda bradavica može biti normalna, ali u nekim slučajevima je i znak za uzbunu.

UZELA JE PAVLAKU I U NJU DODALA JEFTIN SASTOJAK I NAMAZALA LICE: Kada je sljedećeg dana izašla na ulicu nisu je mogli prepoznati!

Ne propustite