TAJNI SASTOJAK ZA ČUDESNO TIJESTO: Ako ovako napravite palačinke, nećete moći da prestanete da ih jedete!

Praktična žena
TAJNI SASTOJAK ZA ČUDESNO TIJESTO: Ako ovako napravite palačinke, nećete moći da prestanete da ih jedete!
.

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica, brzo su gotove i smjesu je lako napraviti.

Drevni Grci su jeli palačinke s medom, u zemljama Afrike često se poslužuju uz maslinovo ulje, a naTajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom, te konzerviranim, slatkim, mlijekom.

Mnoge su varijante s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onaj savršenu mjeru da palačinke budu slasne.

palacinke

Recept:

 ¼ šoljica mlijeka
2 jaja
2  supena kašika biljnog ulja
2 šoljice brašna
2 supene kašike šećera
3 male kašičice praška za pecivo
¼ supene kašike soli

Priprema:

Pomiješajte tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke umutite mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto posebno, odvojite smjesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban okus.

(Novi.ba/Večernji.hr) 

Ne propustite