TAJNI SASTOJAK ZA ČUDESNO TIJESTO: Ako ovako napravite palačinke, nećete moći da prestanete da ih jedete!
Palačinke su jedna od omiljenih poslastica, brzo su gotove i smjesu je lako napraviti.
Drevni Grci su jeli palačinke s medom, u zemljama Afrike često se poslužuju uz maslinovo ulje, a naTajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom, te konzerviranim, slatkim, mlijekom.
Mnoge su varijante s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onaj savršenu mjeru da palačinke budu slasne.
Recept:
¼ šoljica mlijeka
2 jaja
2 supena kašika biljnog ulja
2 šoljice brašna
2 supene kašike šećera
3 male kašičice praška za pecivo
¼ supene kašike soli
Priprema:
Pomiješajte tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke umutite mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto posebno, odvojite smjesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban okus.
(Novi.ba/Večernji.hr)