Istinita iskustva - velike poruke: Video kaseta koja mi je uništila život

Ramazan
Istinita iskustva - velike poruke: Video kaseta koja mi je uništila život
Djevojka u dobi fakultetskog obrazovanja, imala je tri sestre od kojih je jedna pohađala srednju školu, a druge dvije osnovnu. Njihov babo je bio trgovac i trudio se da ih opskrbi potrebnim stvarima za život. Ova djevojka je bila marljiva i veoma se trudila u svome obrazovanju tako da je bila dobro poznata po svome ahlaku i odgoju. Sve njene prijateljice su je voljele i željele što više biti u njenome društvu.

Djevojka u dobi fakultetskog obrazovanja, imala je tri sestre od kojih je jedna pohađala srednju školu, a druge dvije osnovnu. Njihov babo je bio trgovac i trudio se da ih opskrbi potrebnim stvarima za život. Ova djevojka je bila marljiva i veoma se trudila u svome obrazovanju tako da je bila dobro poznata po svome ahlaku i odgoju. Sve njene prijateljice su je voljele i željele što više biti u njenome društvu.

Evo njene gorke priče, a vi pouku izvucite ma ko bili, samo ako ste inteligentni čitatelji: 

"Jednoga dana izašla sam na vrata fakulteta i ugledala mladića kako stoji ispred i gleda u mene kao da me poznaje. Nisam obratila pažnju na njega. Išao je za mnom i tiho mi govorio riječi kao što su – ljepotice, sanjam da se oženim tobom.  Poznajem te godinama i pratim te i uvjeren sam u tvoj ahlak i odgoj. Požurila sam, ta niko mi se prije nije ovako obraćao! Cijelu tu noć nisam mogla zaspati od nekoga straha i brige.

Drugog dana opet nakon izlaska nalazim ga kako me čeka kod vrata fakulteta i smije se. Svršilo se ovo sa slanjem pisma. Stavio ga je kod vrata, a ja sam bila sva uplašena. Otvorila sam ga i pronašla da je bio pun ljubavnih riječi, uz izvinjenje za ono što mi je učinio do sada na mome putu. Zazvonio je telefon, uzela sam slušalicu i bio je to ponovo on. Obasipao me lubavnim i nježnim riječima, pitajući me da li sam pročitala pismo ili ne. Rekla sam mu: ’Ako se ne opametiš, reći ću mojima i teško ti se!’

Nakon nekoliko sati nazvao je ponovo. Govorio mi je kako želi da se sa mnom oženi , da se smiri i živi miran život. Kako će mi ispuniti sve želje, kako je on jedini koji je ostao u životu od svoje porodice, itd. Popustilo mi je srce i počela sam da mu vjerujem. Da se sa njim dopisujem i razgovaram na telefon. Počela sam očekivati kada će me nazvati. Kada bi izlazila s fakulteta čekala sam neću li ga ugledati. Jednog dana izađem i ugledam ga pred sobom. Obradovala sam se. Počeli smo izlaziti i obilaziti cijeli grad njegvim autom. Osjećala sam neku lagodnost sa njim, a posebno bi me radovalo kada bi mi govorio da ću biti njegova jedina supruga, njegova nježnost i sreća. Kada bi mi rekao – ti si moja princeza, tijelo bi mi se treslo i osjećala sam da ću poletjeti, sve do jednoga dana kada je izrekao crne namjere. Uništio mi je život , zapečatio moju sudbinu i osramotio me pred primjernima. Izašla sam sa njim kao po običaju, i taj dan shvatih da da me vozi drugim putem, išli smo prema njegovom stanu.

Ušli smo i sjeli, a ja zaboravih na vjeru koja me učila ahlaku, i na riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: ’Kada se osame muškarac i žena, šejtan im je treći.’ Ali šejtan mi je zagospodario srcem i popunio ga riječima ovoga mladića. Počeo je gledati u mene i ja sam počela gledati u njega, a potom smo se približili džehennemskoj vatri. Nisam osjetila ništa do da sam ophrljena od strane ovog mladića i tako sam izgubila najčasnije što sam imala. Ustala sam kao luda! Šta sam sa sobom učinila!? ‘ - Ne boj se, ti si moja supruga. ' - Kako ću ti biti supruga, ti nisi potpisao ugovor sa mnom?’ ‘- Napravit ćemo ugovor ubrzo.’

Otišla sam kući slomljena. O Bože, šta me spopalo? Učinila sam nepravdu sama sebi i počela sam da plačem žalosnim i gorkim plačem. Napustila sam obrazovanje. Niko iz moje porodice nije znao šta mi se desilo, a ja sam se nadala da će me oženiti zbog njegova obećanja. Prolazili su gorki dani, a svaki je bio teži od planine. Zazvonio je telefon, on je. Rekao mi je: ’Želim razgovarati s tobom o nečemu važnom.’ Obradovala sam se misleći da su pripreme oko vjenčanja ‘nešto važno’. Sreli smo se, licem mu je vladao oblak hladnoće. Potom mi saopšti: ’Ne razmišljaj o vjenčanju nikada! Živjet ćemo slobodno bez vjenčanja.’ Skočila sam i opalila sam mu šamar. ‘- Mislila sam da ćeš vjenčanjem popraviti grešku koju si mi nanio, ali sam pronašla da si ti propalica bez odgoja i ahlaka!’ Izašla sam iz auta žureći i plačući.

Rekao mi je da sačekam i ugledala sam da u ruci drži video kasetu. ’-Zapečatit ću te ovom kasetom’ reče mi. ’ Šta je na njoj?’- pitala sam. Pozvao me da zajedno pogledamo šta je na njoj rekavši mi da je to za mene veliko iznenađenje . Otišla sam ‘Šta si uradio, pokvarenjače!?’ ‘Skrivena kamera je sve snimala šta smo činili i ovo će biti moje oružje da te uništim, osim ako se budeš pokoravala.’

Počela sam vrištati i plakati jer stvar nije više u mojim rukama. Slao me od muškarca do muškarca i primao novac za to – strovalila sam se u provaliju - a moja porodica još ništa nije znala i imali su u mene potpuno povjerenje. Kaseta se proširila i tako došla do ruku moga amidžića i stvar je dostigla kulminaciju. Saznao je za to moj otac, a potom i cijela porodica, pročulo se u najudaljenije krajeve naše zemlje. Pala je nesretna gorka strelica na našu kuću, pa sam morala pobjeći odatle, i sakriti se od pogleda. Roditelji su mi otputovali u drugu zemlju, međutim, sramota ih je i dalje pratila kao sjena. A svemu tome sam kriva ja, ali i taj mladić!

Bila sam bespomoćna jer se kaseta širila. Djevojke u cvijetu mladosti je uništena. Poželjela sam da mu se osvetim i tako jednom je ušao kod mene, u alkoholoziranom stanju u stanju. Ubila sam ga. 

Napisala sam ovu priču da bude pouka svim djevojkama koje čeznu za lijepim riječima ili pismima punim ljubavi. Želim vam poručiti da se čuvate i telefona, o vršnjakinje moje!
'O vi, djevojke, postavila sam pred vas sliku svoga života koji se završio s gorčinom, prije nego je i počeo. Srušila sam ugled i sreću ne samo sebi, već i svojoj porodici. A moj babo, koji je umro sa svojim bolom, govorio je prije smrti: ’Hasbijallahu ve ni’mel veqil. Ljut sam na tebe sve do Sudnjega Dana! ’'

... šta ima teže od ovih očevih riječi? Treba li još šta dodavati na ovu priču?

Roditelji, sestre, braćo, ova priča je namijenjena svima vama. Svako neka nađe svoj udio i neka pogleda koja mu je dužnost radi zaštite naših cvjetova od krvoloka. Ko ono reče nije uredu to što se ne smije miješati i osamljivati u Islamu? Pa ko se usudi reći – Ja!, neka čeka propast. “Zlo koje vas zadesi od vaših ruku je, a dobro koje vas zadesi od Allaha je.”

A vi usidrele majke pomozite kćerima! Zar vam ih nije žao, zbilja!?

O majko, krv te tvoja doziva!

Vi očevi! Pitate li se gdje vam je sin!?

Ne propustite