VUČIĆ U ŠOKU, PROCURILE SLIKE: Thaci se sastao sa Putinom, EVO ŠTA SU SE DOGOVORILI!

Region
VUČIĆ U ŠOKU, PROCURILE SLIKE: Thaci se sastao sa Putinom, EVO ŠTA SU SE DOGOVORILI!
.

Premijer Kosova Hashim Thaçi na svom Twitter profilu objavio je fotografije i detalje susreta sa predsjednikom Srbije Vladimirom Putinom.

Naime, uz fotografije na kojima je prikazano rukovanje, Thaçi je napisao:

- U Parizu sam se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim sam razgovorao o dijalogu o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i sveobuhvatnom, prevnoobavezujućem sporazumu. Na ovu temu, predsjednik Putin je bio jasan: "Ako vi (Kosovo i Srbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga podržati" - napisao je premijer Kosova.

1

2

3

4

Podsjećamo, Srbi su zamjerili Francuzima i zbog protokolarnog rasporeda sjedenja. 

Naime, Thaci je sjedio u drugom redu, odmah iza lidera najmoćnijih zamalja, dok je Vučić sjedio iza njega.

pariz-vucic-810x541

"Nije to imalo veze ni s abecednim redom, ne znam kako je i ko poredao, a raditi skandal tamo, složit ćete se da nije bilo ni vrijeme ni mjesto", rekao je Vučić novinarima.

godisnjica

vuuucic

Komentirajući jučerašnju ceremoniju u Parizu, francuski veleposlanik u Beogradu ocijenio je da su "slike šokirale dužnosnike i srpski narod", ali da je "važno to što nije bilo protokolarnog dočeka značajnijeg za Kosovo nego za Srbiju".

“Thaci je možda bio u fokusu kamera. Srbija je imala veliki značaj u Prvom svjetskom ratu i Francuska tome pridaje veliki značaj", rekao je veleposlanik Mondolini i zahvalio srbijanskom šefu diplomacije Ivici Dačiću što je istog dana u Beogradu održana ceremonija u povodu100. gošnjice završetka Velikog rata, izvještava Hina.

alosrb111201-830x0

"U svakom slučaju mi želimo sa Srbijom obilježiti snažno prijateljstvo i naš predsjednik Macron doći će u posjet početkom novembra , a to je jako značajno jer predsjednik Francuske u Srbiju nije dolazio 17 godina“, rekao je Mondolini.

 

Ne propustite