POBIJEDITE OTEČENOST i TAMNE KRUGOVE OKO OČIJU sa samo 4 KORAKA!

Moda i ljepota
POBIJEDITE OTEČENOST i TAMNE KRUGOVE OKO OČIJU sa samo 4 KORAKA!
.

Kako biste pobijedili tamne krugove i otečenost oko očiju prvi i najvažniji korak jeste taj da morate otkriti njihov uzrok, jer nije uvijek posljedica neispavanost.

Tamni krugovi ispod očiju koža i izraženi podočnjaci jedna su od najvećih zamjerki ljudi na njihov izgled. Problem je puno više od estetskog, naglašavaju stručnjaci.

Da biste pobijedili ovaj problem, prvi i najvažniji korak je otkriti njihov uzrok. Otklonite li glavni uzrok, riješit ćete i privremenu erupciju natečenosti. 

Image result for tamni krugovi oko očiju

1. Postoji više uzroka
Nakupljanje tekućine u području ispod očiju mogu uzrokovati sezonske alergije, prehlade, upala sinusa, ali i teška te slana hrana, kao i suze. 

Nastanku podočnjaka prethode i loše navike poput čestog trljanja očiju, odlaska na spavanje sa šminkom te pušenja i pretjeranog konzumiranja alkoholnh pića.

Related image

2. Postoji razlika između plavih i smeđih podočnjaka
Razlog zbog kojeg se tamni krugovi pojavljuju ispod očiju je taj što je koža tamo jako tanka, zbog čega je ono što se događa ispod puno vidljivije. 

Međutim, nisu svi podočnjaci isti. Najčešće se javljaju u smeđim i plavim nijansama.

Plavi podočnjaci se javljaju zbog skupljanja krvi ispod oka. Dok s druge strane, smeđi podočnjaci imaju više veze s pigmentacijom kože te je najčešće i sklonost njihovom nastanku genetski uzrokovana. 

Image result for tamni krugovi oko očiju

3. Obratite pažnju na odstranjivač šminke
Može se činiti kao nevažna stvar, ali trljanje očiju svake večeri ima veliki uticaj na kožu ispod njih. Tako agresivna sredstva i prejako trljanje mogu uzrokovati oštećenje kapilara te upalu koja može pogoršati izgled podočnjaka. Da biste to spriječili, izbjegavajte vodootpornu šminku koja teško silazi sa lica, a makeup najbolje uklanjajte sa sredstvima na bazi ulja koji će ga rastopiti i olakšati čišćenje.

Related image

4. Postoje načini smanjenja podočnjaka
Područje ispod očiju uvijek tretirajte iznutra prema van. Kad nanosite gel ili kremu za njegu kože oko očiju, lagano je utrljajte tapkajući vrhovima prstiju od unutrašnjeg kuta prema vanjskom. 

Related image

Jabuka je takođe odlično rješenje za natečene oči. Ohladite je u hladnjaku i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. 

Ne propustite