IMATE JUTARNJE MUČNINE od VIŠKA KISELINE u ŽELUCU koje vam kvare RASPOLOŽENJE: Evo šta da preuzmete da vam se to NE DEŠAVA!

Porodica i zdravlje
IMATE JUTARNJE MUČNINE od VIŠKA KISELINE u ŽELUCU koje vam kvare RASPOLOŽENJE: Evo šta da preuzmete da vam se to NE DEŠAVA!
.

Primijetili ste promjene u organizmu i da vam je u poslednje vrijeme često muka, iako niste trudni, niti vas muči mamurluk. Visoke temperature i nagle promjene vremena mogu da izazovu mučninu. Međutim nelagodnost u stomaku može da ukaže i na ozbiljna oboljenja. Šta sve može biti uzrok te neprijatne tegobe?

Ljekari kažu da to može biti povišen pritisak u glavi. Do toga dolazi ukoliko je u organizmu narušena ravnoteža soli i vode. Poželjno je da se obratite neurologu koji će vam uraditi ultrazvučni snimak lobanje. Ukoliko se dijagnoza potvrdi, ljekar će vam prepisati sredstva za izbacivanje viška vode.

Image result for jutarnje mucnine članci

Pritisak u glavi može da se smanji i prirodnim sredstvima. Na primjer, uveče se preporučuje pola čaše mliječno-kiselog napitka (jogurta, kefira, kiselog mlijeka) i jedna zelena jabuka. Te namirnice će vam pomoći da iz organizma izbacite višak tečnosti. Slana jela zadržavaju so, pa se ne preporučuju uveče.

Najčešće je riječ o promjeni arterijskog pritiska, što dovodi do spazma krvnih sudova glave. Ukoliko je pritisak skočio, može se sniziti pomoću spazmolitika, lijekova koji opuštaju grč mišića. Ukoliko je došlo do pada pritiska, potrebni su stimulatori na bazi kofeina ili biljni preparati (recimo zeleni ili crni čaj).

Image result for zeleni i crni caj

To je jedan od simptoma napada panike. Naš vegetativni sistem tako reaguje na stres. Kod nekih osoba mučnina je praćena prolivom.

Prije svega morate da se smirite. Sjedite i dišite duboko. Ukoliko vam je pri ruci valerijana, nakapajte nekoliko kapi na maramicu, pa udišite prvo kroz jednu, pa kroz drugu nozdrvu. Pojedite nešto kiselo ili popijte sok od grejpfruta. Snažno masirajte jagodice malog prsta, a zatim tačku u udubljenju između donje usne i brade. Tegobe će poslije toga popustiti.

Možda ste iziritirali jetru, pa odbija da normalno luči žuč i filtrira otrove. Moguće je da je do zastoja u lučenju žuči došlo zbog upale žučne kese ili žučnih kanala. U svakom slučaju, morate da se obratite gastroenterologu. Mučnina će možda proći ako popijete čašu blago gazirane mineralne vode. Ne smijete da jedete bilo šta što je masno ili prženo. Preporučuje se stroga dijeta nekoliko dana i jetra će odmah reagovati.

Image result for kiselina u zelucu

Ukoliko osjećate pečenje u želucu, riječ je najverovatnije o višku kiseline. Brzo ćete osjetiti olakšanje ako popijete malo sode bikarbone rastvorene u vodi. Soda bikarbona pomaže i ako patite od mučnine prilikom putovanja i dugotrajne vožnje autobusom ili automobilom.

Image result for kiselina u zelucu

Istraživanja su pokazala da pušenje bitno doprinosi tegobama vezanim za mučninu zbog vraćanja želudačne kiseline u jednjak. Razlog leži u tome što nikotin slabi prstenasti mišić koji sprječava vraćanje kiseline u jednjak. Zanimljivo je da ove tegobe mogu da se ublaže ukoliko pacijent spava na podignutom ležaju. Dovoljno je da jastuk bude 15 centimetara viši i pečenje u stomaku će nestati, a s njim i jutarnja mučnina.

SVI SU POLUDJELI ZA NJOM: Ovo je najbrža japanska metoda sa kojom uklanjate višak kilograma i PRŽITE SALO sa stomaka

Ne propustite