BRZO, JEDNOSTAVNO a UKUSNO: Krompir pire gotov za 10 minuta!
Mnoge žene saglasile su se da im spremanje pire krompira nekada oduzima mnogo vremena. Baš iz tog razloga jedna mama otkrila je trik kako ona najbrže sprema krompir na način koji svi vole.
Najbolje od svega je što se sprema brzo i oslobađa vas nekada dosadnog ljušćenja i seckanja krompira. Prvi korak je da krompir dobro operete i s ljuskom stavite u mikrotalasnu kako bi se skuhao. Dobra vijest je da je mikrotalasni potrebno samo 5 do 8 minuta, dok je kuvanjem na ringli potrebno od 20 minuta do pola sata.
Kada se krompir skuha, presijecite ga napola i skinite koru sa krompira. Dodajte maslac ili margarin i izgnječite krompir. Po želji možete narendati kačkavalj za bogatiji ukus. U tom slučaju vratite krompir u mikrotalasnu kako bi se kačkavalj istopio.
Ipak, nisu svi bili oduševljeni ovom idejom jer skidanje ljuske sa vrućeg krompira nije nimalo prijatno, a kažu da ni ukus nije isti kao kada se krompir skuha na ringli. Na vama je da odlučite da li ćete probati ovaj trik koji štedi vrijeme.