GRICKATE NOKTE: Evo šta će vam pomoći u odvikavanje od ove LOŠE NAVIKE! OBAVEZNO PROBAJTE

Moda i ljepota
GRICKATE NOKTE: Evo šta će vam pomoći u odvikavanje od ove LOŠE NAVIKE! OBAVEZNO PROBAJTE
.

Ukoliko ste jedan od onih koji grickaju nokte, ne propustite ovih par savjeta. Oni će vam pomoći da prevaziđete ovu lošu naviku, koja je ujedno i neestetska a predstavlja potencijalnu opasnost po vaše zdravlje. Grickanje noktiju i zanoktica može uzrokovati bol, pa čak i rane na prstima.

Image result for samokontrola u grickanju noktiju

Ako se to događa često, infekcije mogu zahvatiti nokte, ali se sa noktiju preneti i na usta. Zato, grickanje noktiju duže vreijme može uzrokovati poremećen rast noktiju i njihove deformacije.
Ovih par savjeta vam može pomoći u prevazilaženju ove loše navike.

1.  Samokontrola

Prvi korak je da upoznate sebe i svoje navike. Obratite pažnju u kojim situacijama grickate nokte i kakve su vam emocije dok to radite. Najvjerovatnije ćete otkriti nešto što vam može pomoći u daljem odvikavanju.

Related image

2. Zamislite da imate lijepe nokte 

Zamislite da imate lijepe, duge i zdrave nokte. Počnite sa jednim noktom. Ako uspijete sa jednim, to može biti vaš motiv da nastavite i sa ostalim noktima. 

Stavite samoljepljive cjeduljice, kao podsjetnike negdje pred očima da vas podsjete da ne prinosite ruke ustima. 

Image result for zdravi nokti

Nađite fotografiju noktiju kakve želite i pored nje stavite fotografiju svojih noktiju i fazi kada su najoštećeniji, siguno ćete shvatiti da ipak ne želite da imate tako ružne nokte.

3. Nađite uzrok grickanja noktiju

Nakon što prepoznate situacije u kojima najčešće grickate nokte, probajte pronaći i razlog za to:

Ako je razlog za to trenutni stres, borite se s njim koristeći tehnike opuštanja, vježbe, više sna, manje dnevnih obaveza...
Ako je uzrok opšta napetost, pokušajte da naučite nove načine za borbu protiv tjeskobe, nađite nešto drugo što će vam pomoći da se smirite i lakše  nosite sa svakodnevnim problemima.

4. Korak po korak

Postavite sebi prvo kratkoročne ciljeve i pokušajte da ih ostvarite. Kratkoročni ciljevi vode dugoročnim. Što se duže budete ponašali u skladu sa postavljenim ciljevima i nagrada će biti veća. Ako niste svjesni u svakom trenutku da grickate nokte, zamolite neku dragu osobu da vas podsjeti i opomene svaki put, kako biste se zaustavili.

Related image

5. Brza rješenja- lak ili krema protiv grickanja

Možete koristiti lak za nokte ili specijalne kreme  protiv grickanja. Ukus tih sredstava je gorak i neprijatan. Međutim, ako se vremenom naviknete na taj ukus i ponovo počnete da grickate nokte onda zamijenite to sredstvo za neko slično. Budite oprezni da ljubav prema gorkom ne prenesete i na hranu.

ŽENE SU POLUDJELE ZA OVIM TRENDOM, A MUŠKARCIMA SE GADI: Ako ovo nosile IZGLEDAT ĆETE BOGATIJEImage result for lak protiv grickanja noktiju

Ne propustite