SMANJIT ĆETE UPOTREBU DEZODORANSA : Stvari koje će vam pomoći da vaše tijelo odlično miriše

E buraz
SMANJIT ĆETE UPOTREBU DEZODORANSA : Stvari koje će vam pomoći da vaše tijelo odlično miriše
.

Često osjećamo loš miris našeg tijela. Kako bismo se oslobodili tih loših mirisa, možemo konzumirati sljedeće namirnice:

Voda

2

Pijte što više vode i tako ćete osloboditi organizam od toksina. Smanjite unos alkohola jer ćete od njega neugodno mirisati još nekoliko dana.

Jogurt

3

Kada jedete luk, dobro bi bilo da popijete jogurta jer će on ubiti neugodan miris luka. Probajte jer će vam pomoći.

Limun

4

Napravite limunadu i popijte. Nemojte sladiti. Tako ćete očistiti svoj organizam od toksina i oslobodit ćete se neugodnih mirisa.

Čaj

5

Čajevi osim što nose brojne prednosti za vaše zdravlje, čiste organizam od toksina, oni će pomoći kod neugodnog zadaha. Kao npr. čaj od nane.


 
Jabuka

6

Jabuka je još jedna namirnica koja će pomoći da se oslobodite lošeg mirisa. Pomoći će kod lošeg zadaha i dobra je za zube.

Narandža

7

Narandža dobro djeluje na naš organizam Vitamini će ubiti toksine, a vaša usta će se osloboditi bakterija i dobro će djelovati na zube.

Cimet

8

Cimet je vrlo zdrav začin. Smanjuje nivo šećera u krvi, a dobro djeluje i protiv lošeg zadaha. Zapamtite da ga nikada ne uzimate samog jer će dovesti do kašlja.

 

Riba

9

Pokazalo se da tijelo neće otpušati toliko loše mirise kada jedemo ribu, kao što se to dešava kada konzumiramo crveno meso.

Ne propustite