LIJEČI JETRU, PUNI ENERGIJOM I PODMLAĐUJE: On je doživio 152 godine zahvaljujući OVOM NAPITKU!

Porodica i zdravlje
LIJEČI JETRU, PUNI ENERGIJOM I PODMLAĐUJE: On je doživio 152 godine zahvaljujući OVOM NAPITKU!
.

Surutka je spas za zdravlje jetre i mršavljenje, a koliko je čudotvorna govori činjenica da Old Tomas Par, skromni seljak zahvaljujući njoj doživio 152 godine. 

Bio je poznat po tome što je pio surutku svaki dan.

surutka1

Zdravstvene prednosti surutke 

Za ishranu je ova namirnica prikladna od začeća do duboke starosti. Čak se i zbog sličnosti majčinom mlijeku može koristiti umjesto mlijeka u ishrani beba.

OVAJ TIP TUMORA IMA BEZBOLNE SIMPTOME I TEŠKO IH JE PREPOZNATI: Mnogi ignorišu ove znakove, a nikako ne bi smjeli!

Surutka je u izvornom obliku tečnost koja sadrži manje od 1 posto bjelančevina i preko 93 posto vode.

surutka

Glavni sastojci surutke su kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, vitamini, vrijedni enzimi i aminokiseline.

Za bolesnu jetru

Čista jetra ključ je dobrog zdravlja, a surutka je moćan čistač jetre. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovno pijte surutku.

jetra4

Surutka sadrži beta-laktoglobulin koji opskrbljuje organizam aminokiselinama zvanima BCAA, koje značajno pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre.

Oboljelima od ciroze suplementiranje s BCAA pomaže da žive duže i kvalitetnije, tvrde stručnjaci.

Alfa-lactalbumin koji sadrži surutka, obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom poznatom po regulisanju sna i poboljšavanju raspoloženja. On je bogat imunoglobulinima i lizosomom koji jačaju imunitet, što je vrlo korisno kod hroničnog hepatitisa.

surutka1-2

Ujedno, sadrži i protivupalni laktoferin, sastojak od neprocjenjive važnosti za one čija je jetra podložna upalama. Surutka je puna cisteina koji su potrebni tijelu za proizvodnju glutationa, antioksidansa koji štiti tijelo od upala i toksina. Nivo cisteina jako je niska kod oboljelih od hepatitisa C, što pogoršava oštećenja jetre.

Naime, glutation je moćan antioksidans koji pomaže kod problema sa štitnom žlijezdom, hroničnim upalama, rakom, multiplom sklerozom i Parkinsonovom bolesti.

stomak

Za izdržljivost i mršavljenje

Ako se intenzivno bavite sportom, pokušavate da smršate, pod stresom ste ili bolujete od teške bolesti, surutka bi trebalo da bude dio vašeg svakodnevnog jelovnika.

Surutka obiluje elektrolitima, odlično hidrira tijelo, daje više energije pa je puno prikladnija od štetnih energetskih pića.

surutka

Sirutka pomaže kod:

- hroničnog umora
- stresa debljine
- prejedanja
- visokog pritiska
- pada imuniteta
- želudačnih tegoba
- bolesti jetre kandide
- čišćenja organizma od toksina

Ne propustite