RIJEŠITE SE MITISERA ZA 10 MINUTA, sa samo DVA SASTOJKA!

Moda i ljepota
RIJEŠITE SE MITISERA ZA 10 MINUTA, sa samo DVA SASTOJKA!
.

U slučaju da volite da se često i puno šminkate, vrlo je vjerovatno da vas muče mitiseri.

Zaboravite na skupe preparate, jer postoji vrlo jednostavan način da ih se riješite. Potrebno vam je samo jedno bjelance i papirna maramica.

Image result for cisto lice

Potrebno je da napravite masku koja će vam pomoći da očistite kožu lica i oprostite se od upornih bubuljica i dosadnih crnih tačkica.

Za pripremu maske potrebno je jedno jaje. Takođe, da biste čitav postupak sproveli u djelo, nabavite i papirne maramice.

Razbijte jaje i razdvojite bjelance od žumanceta. Nakon što ste to uradili, bjelance umutite, ali tek toliko da ono postane fino kremasto i da pritom zadrži providnu i pjenastu teksturu.

Related image

Primjena:

Umućeno bjelance, u ravnomjernom i tankom sloju nanesite na kožu lica. Papirnu maramicu iscjepkajte tako da te komade maramice možete da “zalijepite” čelo, bradu, nos, obraze.

Zalijepite komade maramice preko bjelanceta na pomenute regije kože lica. Ukoliko vam je ostalo još umućenog bjelanceta, dodatno ga nanesite ravnomjerno na lice preko zalijepljene papirne maramice.

Image result for maska od jajeta za mitisere

Masku na licu držite taman toliko da se maramice potpuno osuše. Nakon toga, jedan po jedan komad papirne maramice brzim i preciznim pokretima odlijepite sa lica. Osjetićete blago peckanje na koži u trenutku kada se komadi maramice budu odlepljivali. Može da se dogodi i da vam koža bude blago crvena. To ne treba da vas zabrine jer je samo trenutna i potpuno normalna reakcija kože.

Related image

Zatim, ne zaboravite na preostalo žumance. Umutite ga, pa ga zatim namažite preko lica, ravnomjerno i u tankom sloju. Sačekajte da žumance djeluje oko pet minuta, a zatim se umijte na uobičajen način.

Dakle, premažite lice u kritičnim regijama bjelancetom, nalijepite papirne maramice i pustite da se osuši. Kada skinete osušenu maramicu, nestaće i dosadne crne tačkice.

Ne propustite