ALBANSKA NOVINARKA PRIŠLA VUČIĆU I POSTAVILA MU BEZOBRAZNO PITANJE: Problijedio je, a onda BRUTALNO ODGOVORIO!

Region
ALBANSKA NOVINARKA PRIŠLA VUČIĆU I POSTAVILA MU BEZOBRAZNO PITANJE: Problijedio je, a onda BRUTALNO ODGOVORIO!
.

Srbija i Kosovo nisu u četvrtak uspjeli u najnovijem pokušaju da se približe postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa koji traži Europska unija.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je nakon razgovora s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem i visokom predstavnicom EU-a za vanjske poslove Federicom Mogherini, izjavio da će se dijalog s Kosovom nastaviti kad Priština "povuče svoje protupravne odluke".

1648307-screenshot-9-ls

"Niko od naših predstavnika neće se pojaviti u Bruxellesu dok to ne bude učinjeno", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije i istaknuo kako su pred Srbijom u političkom smislu "teški dani".

Nakon sastanka, Vučić je poručio albanskim novinarima u Briselu kako je Srbija spremna da razgovara o mnogo toga, ali da prvo trebaju vidjeti šta će Srbi i Srbija da dobiju pa tek onda može da se razgovara o svemu drugom.

aleksandar-vucic02

VUČIĆ SE IZNENADA JAVIO UŽIVO I SPOMENUO KOMŠIĆA: "Idem tamo da sretnu ĐAVOLA"

"Ako ste u stanju da rušite sporazume, ne samo prema Srbiji nego i prema BiH od prije 10 godina koje ste potpisali - pa šta ste onda u stanju da poštujete. Šta su onda u stanju Albanci da poštuju. Nisu u stanju da poštuju Briselski sporazum, ni formiraju ZSO...šta ste u stanju onda da poštujete" upitao je Vučić.

vucic

Na pitanje, a šta sa tim kada Srbija lobira protiv članstva Kosova u različitim organizacijama i povlačenju priznanja Kosova Vučić je rekao da se mi time dičimo i ponosimo i da je to naš posao.

Dodao je, na pitanje da li je to u duhu normalizacije odnosa, da jeste i podvukao da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova.

59c193ac-6630-4ddc-9f09-14710a0a0a7e-vucic-2017-zabrinut-700x402

"Gdje smo mi potpisali da nećemo to da radimo u kom sporazumu to piše", naveo je Vučić i takođe upitao gdje je to Srbija potpisala da će da se bori za priznavanje kosovske nezavisnosti, ili da neće da se bori protiv toga.

Kako je u razgovoru sa albanskim novinarima rekao usaglasili su se u svemu do sada da je on u pravu, i po tom pitanju i po pitanju nepoštovanja Cefte, neispunjavanja Briselskog sporazuma od strane Prištine...

447659-vucic-ls

Na pitanje da li će u eventualnom sporazumu Beograda i Prištine biti i međusobno priznanje kao što kaže Tači, i članstvo u UN i otvoren put Kosovu ka EU, predsednik Srbije je rekao:

"I šta je to što još treba da vam obezbijedimo, a mi da ništa ne dobijemo - jeli ima još neka želja", piše "Tanjug".

Albanska novinarka postavila je pitanje Vučiću vezano za u*istvo Olivera Ivanovića, na šta je predsjednik Srbije odgovorio:

aleksandar-vucic

"Kosovska policija je u potpunosti zadužena, 100 odsto, za istragu u*istva Olivera Ivanovića. Je li to istina ili nije?".

Novinarka je, odgovorila - nije, na šta je Vučić dodao: "Nažalost po vas istina je. Dobro je ako smatrate da sam ja u pravu, to znači da kosovska policija nema kompetencije ni ovlašćenja u Kosovskoj Mitrovici. Čestitam vam na tome, i veoma sam srećan što to čujem. Mi ćemo se pobrinuti za taj slučaj. Hvala što ste to rekli. To je za mene veoma važno", odgovorio je on.

vucic

Upitan kad se vraća za pregovarački sto Vučić je kazao, da će to biti čim njegovi "albanski prijatelji počnu da ispunjavaju obaveze" koje su potpisali pre 10 odnosno prije 5 godina i kad prestanu da prijete Srbima.

Na konstataciju albanske novinarke da se Srbija nije izvinila za počinjena zlodjela na Kosovu, Vučić je uzvratio da niko iz Prištine nije kažnjen za zlodjela nad Srbima.

vucic15

DODIK SE JUČER UHVATIO ZA GLAVU KADA JE PROČITAO: Morat će u Sarajevu IZGOVORITI OVO

 

Ne propustite