OPASNA STVAR KOJA SE MOŽE DESITI ŽENAMA KOJE STAVE SILIKONE: A niko vas na ovo NIJE UPOZORIO!

Zanimljivosti
OPASNA STVAR KOJA SE MOŽE DESITI ŽENAMA KOJE STAVE SILIKONE: A niko vas na ovo NIJE UPOZORIO!
.

Ugradnjom silikona mnoge žene rješavaju problem samopouzdanja, ali nažalost stvaraju sebi drugi problem

Žene koje ugrađuju silikone u grudi niko ne upozorava na to da implanti mogu da dovedu do pojave raka dojke.

grudi

Broj žena koje obole od raka dojke, a imaju implante, se potcjenjuje. Rak dojke povezan sa implantima (anaplastični veliki ćelijski limfom) je poznat kao poseban tip raka. Hirurzi su upozoreni da moraju da budu malo proaktivniji kada je prepoznavanje i dijagnoza ovog raka u pitanju s obzirom da pogodi jednu od 24.000 žena koje ugrade implante u Britaniji.

dojka5

Najdžel Merser, bivši predsjednik Britanske asocijacije hirurga plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije rekao je da pouzdano zna da žene niko ne upozorava na opasnost od raka kada se jave hirurgu i zakažu ugradnju silikona, prenosi portal "Telegraf.rs".

Ovo prilično strašna vest za pacijentkinje koje su se već podvrgle ovom zahvatu, ili im je već odstranjen rak dojke pa su se podvrgle proceduri kako bi rekonstruisale grudi nakon mastektomije. Više od 40 posto žena koje se podvrgnu operaciju su već pobijedile ili imale iskustva sa rakom dojke.

natrelle-implantati

Riječ je o tipu limfoma, što znači da rak počinje da se razvija u ćelijama imunog sistema koj ese nazivaju limfociti. On može da se proširi po cijelom tijelu. Non-Hodgkin limfom koji se javlja u 60 posto slučajeva daje pacijentima samo 10 godina života u oko 63 posto slučajeva. Ovaj rak se otkriva kada žena koja ima implant primijeti da joj je dojka otečena i to bez bola. Nije poznato kako tačno implanti utiču na anstanak ovog raka, ali može da se odstrani operacijom ako se na vrijeme otkrije.

implanti

Ljekari i mnoge asocijacije intenzivno rade na otkrivanju veze između ove bolesti i ugradnje implanta. Veoma je važno da se pacijentkinje koje primete bilo kakve promjene jave svom ljekaru na vrijeme, a još važnije je da znaju da su izložene velikom riziku od ove opasne bolesti.

grudi-nsl

grudi

Rejčel Ravson, medicinska sestra, rekla je da se veliki broj žena odlučuje na rekonstrukciju grudi nakon operacije raka dojke kako bi se opet osjećale zadovoljno i poželjno. Zbog toga im je dijagnoza ove vrste raka pravi udarac koji ne mogu tek tako da podnesu. To im stvara depresiju, osjećaj anksioznosti i uznemirenosti zbog čega je bolest još teža za pobijediti.

NJEMAČKI DOKTOR OTKRIO NAJBOLJI LIJEK ZA GASTRITIS: Ova smjesa čini čuda, POTPUNO PRIPRODNO RJEŠAVA PROBLEM!

Ne propustite