Thaci: Mala je mogućnost za sporazum

Region
Thaci: Mala je mogućnost za sporazum
.

Mogućnost postizanja konačnog pravno obavezujućeg sporazuma trenutno su jako mali, izjavio je večeras u Briselu predsednik Kosova Hashim Thaci nakon sastanka sa predsjdnikom Srbije Aleksandrom Vučićem održanog uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini, izvijestila je Anadolija.

Kosovski predsjednik je naveo da teme o kojima se razgovara i o kojima će se razgovarati nisu lake, ali da je u interesu obje zemalja da se postigne mirovni sporazum koji bi i Kosovu i Srbiji otvorio evropsku perspektivu, a Kosovu i globalnu perspektivu i napredak. 

"Ostaje da se vidi u budućnosti kako će se kretati stvari, ali mogu ponoviti da to nije lak izazov suočiti se ovdje sa svom tom aparaturom Srbije. Zbog toga mislim da je u interesu da cijela kosovska politička scena bude hrabra, energična i odlučna da dođe ovde i svi se suočimo i postignemo napredak", kazao je Thaci novinarima nakon završenog sastanka. 

Thaci je naglasio da je pravi moment za suočavanje sa velikom preprekom, zvanom Srbija i Aleksandar Vučić i njihovom arogantnom ofanzivom u odnosu na državu Kosovo. 

"Mala je mogućnost za sporazum, ali treba da radimo i treba da nastavimo", zaključio je Thaci. 

 

Ne propustite