Evo kako da očistite voće i povrće od pesticida, sastojke već imate u kuhinji BIĆETE NAM ZAHVALNI

Zanimljivosti
Evo kako da očistite voće i povrće od pesticida, sastojke već imate u kuhinji BIĆETE NAM ZAHVALNI
.

Vrlo teško je odabrati zdrave namirnice, zato što je povrće i voće koje smatramo fa je zdravo takođe je tretirano raznim otrovima i peticidima.

Među povrćem koje sadrži najviše pesticida su spinat, celer, paradajz i paprika, a kupus, luk i patlidžan nalaze se pri dnu liste o štetnosti.

v

Jagode, nektarine, jabuke, breskve, trešnje i grožđe, baš tim redosljedom sadrže količinu stvari koje štete namirnicama, ali i ljudima.

v2

Evo kako da riješite ovaj problem nataloženih toksina

v3

Soda bikarbona, so i limun su najdjelotvorniji 

 

U veći lonac sipajte mlaku vodu i dodajte dvije kašičice soli

12
Kada se otopi, u lonac stavite i namirnice.
Potopite ih i ostavite da stoje tako 15 minuta. Ova metoda idealna je za zeleno lisnato povrće poput blitve, spinata i kupusa, brokolija i karfiola, ali ne i za pečurke, jer će se napiti vode.

Za djelotvorno uklanjanje pesticida i herbicida korisna je kombinacija limuna, sirćeta i sode bikarbone

vv

Sastojke možete da pomješate i stavite u sprej s raspršivačem
Isprskajte namirnice, pa ih isperite nakon desetak minuta.
v4

Ako su jabuke i citrusi premazani voskom kako bi im se produžio rok trajanja, nije dovoljno samo ispiranje. Koru treba da ogulite zbog opasnosti od mikroorganizama koji se skrivaju pod korom.

LUDE SITUACIJE KOJE ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA: Ovi ljudi ne brinu ni o nečemu, a broj 8 je prevršio svaku mjeru

Ne propustite