OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI ČAJ ZA BUBREGE: Sastojke već imate kod kuće, OD VELIKE SU KORISTI!

Zdrav život
OVO JE NAJBOLJI DOMAĆI ČAJ ZA BUBREGE: Sastojke već imate kod kuće, OD VELIKE SU KORISTI!
.

Bubrezi su filteri vašeg tijela koji stvaraju sofisticirani sustav uklanjanje otpada, a može doći do upale i drugih problema.

Najčešći razlog nastanke upale bubrega je infekcija ili imunološka reakcija koja ne ide pravim putem te oštećuje bubrege. Imunološka reakcija može nastati tako da protutijelo napada bubreg ili antigen koji se nalazi uz njegove stanice. Drugi način je da se protutijelo spaja s antigenom na drugom dijelu tijela i veže za stanice u samom bubregu. Akutna upala bubrega ima nekoliko uzroka i može u konačnici dovesti do zatajenja bubrega ako se ne liječi. Ovo stanje poznato je kao Brightova bolest.

bubreg-bubrezi-bol-ledja

Poseban rizik od upale bubrega i težih bolesti imaju ove skupine ljudi:

  • osobe koje u porodici imaju historiju bolesti bubrega i infekcije
  • osobe koje imaju bolest imunološkog sustava, kao što je lupus
  • osobe koje uzimaju previše antibiotika ili lijekova protiv boli
  • osobe koje su imale nedavnu operaciju urinarnog trakta

kamen-u-bubregu2

Glavni simptomi upale bubrega koje ne smijete ignorisati su osjećaj zbunjenosti i nemogućnost koncentracije, suha i osjetljiva koža, visok tlak, anemija, bol u donjoj strani leđa, natečenost nogu i ruku, smrzavanje, gubitak apetita, okus metala u ustima i loš zadah te problemi s mokrenjem. Ako osjetite neki od ovih simptoma, a da traje duže od nekoliko dana, obavezno se javite svom liječniku kako bi se istražilo o čemu se točno radi.

Isprobajte ove čajeve za bubrege koje možete pripremiti kod kuće.

Čaj od peršina

Ovaj čaj je broj jedan kao pomoć u detoksikaciji organizma te se koristi kao diuretik. U sebi sadrži velike količineflavonoida, fiksiranih ulja, uljne smole, proteina, ugljikohidrata i vitamina. Antioksidansi u peršinu odlični su za organizam jer su potrebni kako bi štitili tijelo od djelovanja štetnih slobodnih radikala. Tako je čaj od peršina odličan za čišćenje gotovo svakog dijela tijela, pa i bubrega. Koristi se za čišćenje bubrega i urinarnog trakta, a ovako se priprema.

koprica

biljka-persun

Potrebni sastojci:

3 limuna
1 šalica nasjeckanog peršina
5 stručaka celera
6 šalica vode
1 đumbir

Priprema se tako da stavite sok od limuna, peršin, celer i očišćeni đumbir u blender i izmiksajte, zatim dodajte vode i ponovo izmiksajte. Pijte u gutljajima kroz cijeli dan.

persssun

Uvin čaj

Naziva se još i medvjeđe grožđe, a odlično djeluje na sprječavanje širenja i izazivanja upala. Diuretski je što znači da omogućava čišćenje organizma i bubrega kroz mokraću. Uvin čaj se najčešće koristi za infekcije urinarnog trakta ali je uva dobra i za ostale bolesti i probleme. Utječe na štetne mikrobe koji su uzročnici upalnih procesa u mokraćnom mjehuru te će pomoći da se oni eliminiraju. Ostavljati će osjećaj olakšanja nakon obavljanja male nužde te pomoći u smanjenju upale i iritacije. Koristi se kao sredstvo za poticanje mokrenja. Možete ga kupiti kao gotovi proizvod ili u listićima (rinfuzi). Također se pije u gutljajima, uz obaveznu pauzu nakon korištenja od dvije sedmice.

cajnaslovna

Osim raznih čajeva za bubrege i ostale urinarne probleme, postoje namirnice i vitamini koji će pomoći pri tim problemima. Tako su djelotvorne biljke đumbir, korijen bijelog slijeza, klinčić i smreka. Od namirnica će vam pomoći lubenice, sok limuna, brusnice i sjemenke buče. Kako bi osigurali zdravlje bubrega i urinarnog trakta pripazite na dovoljan unos vitamina B2 i B6 te magnezija. Uvijek pazite na to da izbjegavate cigarete, alkohol i kofein te da pazite na svoju prehranu kako bi vam krvni tlak i šećer bili na normalnoj razini. Pijte puno tekućine jer će to pomoći detoksikaciji organizma i održavajte zdravu tjelesnu težinu.

TRIK DA OTJERATE SVU LOŠU ENERGIJU IZ KUĆE: Toliko je jednostavno da će poželjeti PROBATI ODMAH!

Ne propustite