Laneno sjeme u borbi protiv loše probave, evo kako ga treba koristiti

Zdrav život
Laneno sjeme u borbi protiv loše probave, evo kako ga treba koristiti
.

Sjemenke lana (Linum usitatissimum

Laneno sjeme se koristi u ishrani već godinama, a zbog svojih zdravstvenih prednosti proglašeno je super hranom. Sjemenke lana dokazano pospješuju rad probave, smanjuju holesterol, uklanjaju potrebu za slatkom i nezdravom hranom, redukuju hormonski disbalans, tope kilograme, preventivno deluju na mnogobrojne bolesti i uspešno se bore protiv nekoliko tipa kancera…  

Related image

Ovo sjeme se odlično pokazalo za osobe koje imaju problema sa probavom.
Sjemenke lana, kao i svaka sjemenka, imaju jedan oštar vrh. On može rasparati mikro-ranice na osjetljivim i nadraženim crijevima ili ozbiljno zagrebati hemoroide.
Važno je da lanene sjemenke prije upotrebe sameljete u mlinu za kafu. Tako ćemo moći vodom obuhvatiti više molekula lana i time izvući više sluzi.

images

Sjeme je savršena vremenska kapsula, u kojoj je sačuvano sve što je biljčici potrebno ako u povoljnim uvjetima odluči proklijati i izrasti u veliku i lijepu biljku.
Unutar sjemenke nalaze se nezasićene masne kiseline, minerali i vlakna, a sve to ćemo dobiti tek kada razbijemo sjemenku, tj. kad ju sameljemo.

s2

Ako vam se ne da svaki dan iznova mljeti lan, sameljite ga u količini dovoljnoj za tjedan dana i držite u zatvorenoj staklenci u hladnjaku. Važno je da ga tako čuvate jer sva ulja koja obiluju nezasićenim masnim kiselinama imaju veliku šansu da u reakciji sa zrakom/kisikom oksidiraju odnosno ispare. 

A evo i kako se lan koristi: 
-navečer 1 prepunu malu žlicu samljevenog lana prelije čašom hladne vode, pustite da odstoji preko noći. 

104549-laneno-seme-ls
Ujutro smjesu možete zagrijati do mlake temperature. Stavite trunčicu cimeta ako volite taj okus, sve dobro promiješajte i popijte natašte.
Nakon što popijete bilo koji napitak sa sluzi, važno je da popijete još i čašu-dvije vode.

s

Ako je problem s probavom malo veći, odmah ujutro pripremite dozu koju ćete popiti uvečer. Osim kod probavnog sustava, zahvaljujući nezasićenim masnim kiselinama, ovaj napitak će pomoći i kod jačanja krvožilnog sustava, a zbog minerala je nježna potpora hormonskom sustavu.

s1

Na ovaj način možete koristiti i cvijet crnog sljeza (Malva sylvestris) i korijen bijelog sljeza (Althea officinalis). Važno je piti puno vode i puno se kretati na svježem zraku.
Zato, kad god možete, otiđite u prirodu i krećite se! 

VIRUSI ĆE VAS ZAOBILAZITI I NIKADA SE NEĆETE PREHLADITI: Ojačajte imunitet ovim moćnim napitkom! (RECEPT)

Ne propustite