ŽELITE SMRŠATI? Plešite!

Moda i ljepota
ŽELITE SMRŠATI? Plešite!
.

Nije neophodno da budete na strogoj dijeti. Postoji mnogo ljepši način. Uz ples i đuskanje možete da izgubite težinu. 

Nije tajna da su plesačice na listi najprivlačnijih žena današnjice. Vitka figura, ponosno držanje, ženstvenost i seksualnost. Da bi se postigao željeni rezultat, nije neophodno da svaki dan provedete na podijumu za igru. 

Za početak, vrlo je važno da odaberete odgovarajuću vrstu plesa. Apsolutno sve vrste plesa zahtijevaju veliku potrošnju energije, a samim tim doprinose aktivnom sagorijevanju kalorija. Samim tim, masti će nestati, a vitka figura ostaje. Glavna stvar je da igrate i da se istovremeno osjećate opušteno i ugodno. Sam proces bi trebalo da bude zabavan.

1. Samba, rumba

Da bi imale “brazilsku guzu” pomoći će vam latinoamerički plesovi. Samba, rumba, ča-ča-ča, salsa i drugi. Ove vrste plesa će prije svega ojačati mišiće zadnjice i nogu. Učiniće vaša leđa glatkim i lijepim. Poboljšaće funkcionisanje srca. Krv cirkuliše brže, poboljšaćete metabolizam i sagorjeti masti.

2. Španski flamenko

Da se osjećate strastveno, kao vrela Španjolka, možete da se prijavite za časove španskog flamenka. Ovaj ples je odličan za mršavljenje i pomoći će da ojačate butine. Noge su vitke i lepe. Veoma je teško da se otarasite masti na rukama, vratu i gornjem dijelu tijela uopšte.

3. Trbušni ples

Mnoge žene imaju problema sa masnim naslagama na stomaku. Trbušni ples ovaj nedostatak može pretvoriti u vrlinu. A istovremeno će pomoći da oblikujete stomak. Prilikom trbušnog plesa aktiviraju se mišići stomaka, leđa, kukova i zadnjice. Zbog trbušnog plesa orijentalne ljepotice imaju predivne bokove i tanak struk. Pored toga, trbušni ples se smatra jednim od najseksi plesova i ima pozitivan uticaj na zdravlje žena.

Firuze raks

4. Strip ples

Za one žene koje se stide svog tijela i imaju višak kilograma, još jedan sjajan ples je strip –ples. Ova vrsta plesa jača sve mišićne grupe. Strip ples će vam pomoći da se oslobodite masti i celulita. Daće vam dozu samopouzdanja i bićete opušteniji u krevetu.

5. Tap dance

Manje seksi ples, ali ne manje efikasan - Tap Dance. Ovaj ples odlično jača zadnjicu i butine. Pored toga, razvija osjećaj za ritam i sluh.

Fred Astaire and Ginger Rogers tap dancing in "Swing Time"

Ne propustite