Smoothie napitak za dobar početak dana!

Zdrav život
Smoothie napitak za dobar početak dana!
.

Pet smoothie ideja za obroke. Pet različitih ukusa, boja i mirisa. 

 

1. Smoothie od maline, ananasa i chia semenki

Omega 3 super smoothie for kids! Raspberries, coconut, and chia seeds! Get the recipe here.
Biće nam potrebne maline, ananas, vanila ekstrakt, mlijeko i chia sjemenke. To izblendate i kada je gotovo dodajemo chia sjemenke, ako nemate chiu, moze i lan. Inace chia je super za regulisanje probave, ukoliko imate taj problem, može vam koristiti. 

2. Smoothie je  za razbuđivanje ili kao odličan boost energije za trening

Image result for banan smoothie
Potrebna je jedna zamrznuta banana, 1 kašika kafe, malo cimeta, rogača i kakaa, mlijeko i voda. Pošto je banana zamrznuta ona će dati na gustini ovom smoothie, pa ćete imati utisak kao da pijete milkshake. 

3. Zeleni smoothie sa spirulinom koja je poznata kao dobar antioksidans

zayıflatan smoothie tarifleri 2
Koristit ćemo krušku i bananu kao voćnu bazu, vanila ekstrakt, spirulinu vodu i mlijeko. Po želji mozete koristiti samo vodu, ili mlijeko zamijeniti jogurtom. 
Spirulina je odlican izvor proteina sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina, ima secifičan algasti ukus, ali u kombincaiji sa drugim sastojcima dosta se neutrališe. 

4.Smoothie je za dobar rad crijeva

Image result for banan smoothie

Za sve vas koji imate problema sa probavom. Koristit ćemo jabuku, mrkvu i pomorandžu kao bazu, ovsene mekinje, sjeme lana i vodu. Lan u sebi sadrži visoku koncentraciju dijetnih vlakana usled čega jako dobro pospešuje probavu, isto tko zbog vlakana regulišu šećer u krvi. Lan je bogat vitaminima i mineralima, a najviše ima vitamina B1.

 

5. Pina colada smoothie

Pina Colada Smoothie » Eat. Drink. Love.
Za ovaj smoothie koritit ćemo ananas, bananu, vanila ekstrakt, kokos ljuspice i mlijeko. Ananas je jako bogat vitaminom C i B9, kao i manganom i bakrom. Ovaj smoothie zaista ima ukus kao pina colada šejk, samo je naravno zdraviji i još ukusniji. Uvijek možete dodati još neki do sastojaka po vašoj želji i obogatit vaš smoothie.

Ne propustite