OVSENI KEKS SA SUHIM GROŽĐEM: Nekoliko sastojaka i imat ćete poslasticu idealno za ovo prohladno vrijeme!
Potrebni sastojci: 100 g suhog grožđa, 2 kašike lanenog sjemena, 150 g ovsenog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, ½ kašičice sode bikarbone, ½ kašičice soli, ½ kašičice cimeta, 2 kašike mekog putera, 30 g smeđeg šećera, 50 g kokosovog šećera, 1 kašičica ekstrakta vanile, 130 g ovsenih pahuljica
1. Zagrijte rernu na 200 °C. Pokrijte dve velike tepsije za pečenje sa papirom za pečenje.
2. Pomiješajte laneno sjeme i 3 kašike vode u šolji. Ostavite po strani.
3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet.
4. Pomiješajte puter i šećer i mutite dva minuta da dobijete pjenastu masu. Dodajte vanilin šećer i laneno seme i pomešajte sastojke da dobijete glatku smesu.
5. Pomiješajte brašno sa ovsenim pahuljicama, dodajte suho grožđe i umućeni maslac sa šećerom.
6. Pravite kuglice debljine 0,5 cm i stavite ih na pleh za pečenje. Ostavite više prostora između keksa, jer će narasti tokom pečenja.
7. Pecite 12 minuta dok keks ne dobije lijepu braon boju.