OVSENI KEKS SA SUHIM GROŽĐEM: Nekoliko sastojaka i imat ćete poslasticu idealno za ovo prohladno vrijeme!

Zdrav život
OVSENI KEKS SA SUHIM GROŽĐEM: Nekoliko sastojaka i imat ćete poslasticu idealno za ovo prohladno vrijeme!
.

Potrebni sastojci: 100 g suhog grožđa,  2 kašike lanenog sjemena,  150 g ovsenog brašna,  1 kašičica praška za pecivo,  ½ kašičice sode bikarbone,  ½ kašičice soli,  ½ kašičice cimeta,  2 kašike mekog putera,  30 g smeđeg šećera,  50 g kokosovog šećera,  1 kašičica ekstrakta vanile,  130 g ovsenih pahuljica

Healthyish Oatmeal Raisin Cookies -- so good! I added a little more flour, baked for an extra minute or two, and used ground flax seed and walnuts because I didn't have whole flax seed.

1. Zagrijte rernu na 200 °C. Pokrijte dve velike tepsije za pečenje sa papirom za pečenje. 

2. Pomiješajte laneno sjeme i 3 kašike vode u šolji. Ostavite po strani. 

3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet.  

4. Pomiješajte puter i šećer i mutite dva minuta da dobijete pjenastu masu. Dodajte vanilin šećer i laneno seme i pomešajte sastojke da dobijete glatku smesu. 

5. Pomiješajte brašno sa ovsenim pahuljicama, dodajte suho grožđe i umućeni maslac sa šećerom.  

6. Pravite kuglice debljine 0,5 cm i stavite ih na pleh za pečenje. Ostavite više prostora između keksa, jer će narasti tokom pečenja. 

7. Pecite 12 minuta dok keks ne dobije lijepu braon boju.    

Ne propustite