ARGANOVO ULJE, JEDAN OD NAJVEĆIH SAVEZNIKA ŽENSKE LJEPOTE! Donosimo sve dobrobiti ovog čudotvornog ulja

Moda i ljepota
ARGANOVO ULJE, JEDAN OD NAJVEĆIH SAVEZNIKA ŽENSKE LJEPOTE! Donosimo sve dobrobiti ovog čudotvornog ulja
.

Jedan od najpopularnijih proizvoda kozmetičke industrije sigurno je arganovo uje, jer su njegove dobrobiti za kosu, kožu i nokte zaista brojne.

Ukoliko ste ikada imali priliku primjenivati ovaj saveznik ženske ljepote, sugurno ste već pri prvoj upotrebi primijetili rezultate. 
Ulje argana se dobiva iz oraščića koje raste na drvetu arganu u južnim predjelima Maroka, te drugi naziv ovog ulja je marokansko ulje. To endemsko drvo u afričkom narodu nosi naziv i drvo života, upravo zbog nevjerojatnih učinaka koje dobivamo njegovim korištenjem.

6

Arganovo ulje vrlo visoke kvalitete dobiva se od sjemenki s drva argana koje se ne prže, nego se plodovi beru ručno, a koštice se suše i tretiraju tradicionalnim marokanskim postupkom unutar posebnih preša.Čari arganovog ulja privlače mnoge žene jer ga je i industrija ljepote zaista prepoznala kao dragocjen pripravak, te na sva usta hvale njegovo djelovanje. Zovu ga još i tekuće zlato upravo zbog vrlo visoke cijene. 

5

Najcjenjeniji sastojak unutar arganova ulja je vitamin E koji pomaže u borbi protiv ožiljaka, te sadrži izrazito visoku koncentraciju antioksidacijskih svojstava, a to čarobno ulje u beauty svijetu poznato je i kao sredstvo koje štiti kožu od opasnog sunčevog uv zračenja jer je bogato karotenima i polifenolima koji potiču regenerativno djelovanje.
Arganovo ulje pomaže u njezi kože, kose i noktiju, a idealno je i za prehranu jer ima snažno djelovanje u očuvanju zdravlja.

1

KOSAAko vam je kosa beživotna i suha, arganovo ulje sjajno je rješenje koje svakako morate isprobati. Ono kosu iznimno hrani, a obzirom da je izrazito masno, dovoljno je da nanesete na svoju kosu samo nekoliko kapi i to isključivo na vrhove. To će ulje vašoj kosi vratiti sjaj i dubinski je nahraniti, te će vam biti glavni saveznik u očuvanju kose od vjetra, sunca, soli ili tretiranja kose vrućim zrakom iz fena. Uz to, tretmani arganovim uljem potaknut će rast vaše kose, pa je to idealno rješenje za sve vas koje nikako ne možete dočekati da vam kosa dosegne željenu dužinu.

4

KOŽA

Kao i u slučaju kose, ulje argana pomaže u očuvanju sjaja kože, te ju hidratizira i čisti. Možete ga koristiti čak i kao serum za njegu lica, a ako vodite borbu s borama, ono će vam pomoći i u njihovom ublažavanju. Iako smo spomenuli da je jako masno, toliko je ljekovito da ćete njegovom primjenom na koži smanjiti količinu pojave sebuma, te umanjiti pojavu akni i strija na tijelu. Pomoći će vam i kod upalnih stanja na koži tijela, opeklina, te kod ispucale kože, iako je vrlo važno naglasiti da se prije primjene arganovog ulja kod nekih ozbiljnijih bolesti kože ipak trebate posavjetovati s dermatologom. Osim što ima hidratacijsku ulogu u njezi kože, dubinski će ju nahraniti, te potaknuti elastičnost vaše kože, zbog čega ćete se napokon prestati brinuti zbog suhe kože koja se peruta i koja vas uporno zateže.

2

NOKTI

Iako nekim ženama uopće ne predstavljaju estetski problem, većina njih ipak pomno prat zdravlje svojih noktiju i želi ih njegovati na pravi način. Nažalost, stres u ovoj užurbanoj svakodnevnici prepunoj briga, ne ostavlje previše dobrog, pa iscrpljuje sve vitamine i minerale potrebne za pravilan i zdrav razvoj noktiju. Obzirom da je ulje argana bogato vitaminom E, svakodnevni tretman ovim uljem na vašim noktima omogućit će sprječavanje razvoj zanoktica, smanjenje njihove suhoće, te učvrščivanje i pravilnu njegu na prirodnoj bazi.

3

 

ZDRAVLJE

Iako je arganovo ulje u beauty svijetu pravi hit, malo tko zna da se ono može koristiti i u prehrambenim navikama. Jedna do dvije žlice čistoh arganovog ulja visoke kvalitete olakšat će probavu ako imate problema s probavnim sustavom, a zbog antioksidativnih svojstava ojačat će cjelokupni organizam i potaknuti cirkulaciju, te vam omogućiti bolje pamćenje.

Ne propustite