ISPLANIRAJTE SAVRŠENO JESENJE PUTOVANJE: Evo koje su najjeftinije evropske destinacije!

Aktuelno
ISPLANIRAJTE SAVRŠENO JESENJE PUTOVANJE:  Evo koje su najjeftinije evropske destinacije!
.

Jedna onlajn agencija je napravila listu najjeftinijih evropskih destinacija, a evo koji gradovi su se na toj listi našli.

 

Palermo, Italija

Većina turista će prije otići u Veneciju, Rim, Firencu, Milan, a zanemariće Siciliju. Međutim, ova agencija je sicilijanski grad Palermo stavila na listu najjeftinijih, navodeći da ga vrijedi posjetiti jer se u gradskom centru nalaze zgrade iz 9. vijeka, što je idealno za one koji zanima historija. 
Pored toga što je Palermo "grad na ivici Evrope", u njemu je pomiješan vizantijski, evropski i i sjeverno-afrički stil, dok su crkve u baroknom stilu.

Palermo, Sicily

Pafos, Kipar

Bez obzira na to što je sada veoma moderan, riječ je o starom gradu u kojem se nalaze i ostaci iz doba Neolita, ostaci tvrđave, antičkih grobova, teatri i vile u Arheološkom parku Pafos. Kažu da se ovde mogu vidjeti i spektakularne skrivene crkve.

Αγία Νά πα

Maribor, Slovenija

Ljubljana je prelijepa, ali Maribor je nepravedno zapostavljen, iako je riječ o jednoj od najjeftinijih destinacija u Evropi. Ovaj grad smješten nadomak obale rijeke Drave, a u centru se mogu vidjeti građevine iz 15. vijeka, karakteristične po krovovima od crvenog crijepa, koje okružuju trgove i šetališta.
Oni koji vole vino, posebno će uživati u Muzeju vina, gdje se može degustirati ovo piće na koje je lokalno stanovništvo mnogo ponosno.

Lent - Maribor, Slovenia | by Sareni

Đirona, Španija

Na sat vremena vožnje od Barselone, ovaj grad se nalazi na ušću četiri rijeke, a veći dio grada se nalazi na obroncima brda. Unutar starih zidina u Đironi se nalazi dosta crkava, a središnja tačka je katedrala do koje vodi 86 stepenika.

Tossa de Mar, Costa Brava, Girona province, Catalonia.

Lajpcig, Nemačka

Ovaj grad pored svog imena, nosi i nadimak "novi Berlin" jer je idealno mjesto za kreativne ljude i umjetnike. To je grad kontrasta, među ljubiteljima klasične muzike poznat zbog veze sa Bahom i Vagnerom.

Leipzig in Germany

 

Ne propustite