ULTRA MOĆAN RECEPT, ŠTITI OD VIRUSA I BAKTERIJA: Pomiješajte ova dva sastojka i ZAŠTITITE VAŠ ORGANIZAM OVE ZIME!

Porodica i zdravlje
ULTRA MOĆAN RECEPT, ŠTITI OD VIRUSA I BAKTERIJA: Pomiješajte ova dva sastojka i ZAŠTITITE VAŠ ORGANIZAM OVE ZIME!
.

Bijeli luk i med djeluju kao nespojiva kombinacija, ali ove dvije namirnice predstavljaju pravi spoj za očuvanje jakog imunog sistema i zdravlja.

Naime, bijeli luk je savršen dodatak mnogim jelima, ali pruža i niz zdravstvenih prednosti zahvaljujući svojim snažnim antioksidativnim svojstvima. Med ima bogat ukus, a vitamini i minerali koje sadrži prirodni med pomažu u smanjenju nivoa holesterola.

luk3

Biijeli luk štiti od prehlade

Bijeli luk sadrži spoj poznat kao alicin, za koji se smatra da pomaže u smanjenju nivoa holesterola, sprečava zgrušavanje krvi, a pokazalo se da ima antikancerogena svojstva i antimikrobno djelovanje. Ujedno, bijeli luk je niskokaloričan, ali sadrži visoko hranjive materije. Ova biljka sadrži mangan, vitamin B6, vitamin C, selen i vlakna. Jedno istraživanje pokazalo je da svakodnevna konzumacija bijelog luka smanjuje broj prehlada za 63 posto, dok ujedno smanjuje prosječno trajanje simptoma prehlade za 70 posto.

luk2

Prirodni med sadrži preko 100 za organizam važnih sastojaka

S druge strane, prirodni med je pun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući željezo, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe sadrži vitamin B6, tiamin, riboflavin i niacin i osigurava preko 100 za organizam važnih sastojaka. Med ujedno zbog svoje ljepljive konzistencije pomaže u smanjenju iritacije sluznice grla. Poboljšava sistem za varenje i uklanja slobodne radikale iz organizma, a time poboljšava funkciju imuniteta.

med

Kao dodatni bonus, bijeli luk takođe može da olakša uobičajene zdravstvene probleme, uključujući polenske alergije, putnički proliv, ujede insekata i gljivične infekcije.

Redovna konzumacija bijelog luka može smanjiti simptome osteoartritisa, dijabetesa i uvećane prostate.

tijelo-otrovi

Osim toga, bijeli luk može podstaći vaš imuni sistem i poboljšati sposobnost tijela da eliminiše toksine. U kombinaciji sa đumbirom i lukom, bijeli luk može da podrži detoksikaciju od hemoterapije.

ODLIČAN RECEPT:

Nasjeckajte 2-3 čena bijelog luka.

Izmiješajte ovo sa 1 kašičicom meda.

Uzmi ovaj lijek svaki dan. Za sedam dana, osjećat ćete se mnogo bolje i snažnije.

limun

ŽENE, AKO STE U MENOPAUZI ČAJ OD OVE BILJKE OLAKŠAT ĆE VAM ŽIVOT: Ublažava neželjene simptome!

Ne propustite