Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Kolinda Grabar Kitarović ne želi da se druži sa političarima u Vukovaru

Objavljeno:15.11.2014 - 16:32
A A A Times Arial


Povodom 18. novembra, Dana sjećanja na žrtve Vukovara,Kolinda Grabar Kitarović pozvala je da se ne politizira taj događaj te je rekla kako još ne zna tačno odakle će taj dan ona lično krenuti s kolonom sjećanja, ali je poručila da se neće družiti s političarima nego s narodom.


Na upit novinara hoće li se koloni sjećanja u Vukovaru pridružiti ispred bolnice ili kasnije, Grabar Kitarović je rekla da će se pridružiti toj koloni i ići među narodom.
"Ne mogu vam u ovom trenutku reći gdje ću točno biti jer doći ću u Vukovar i nadam se da će doista biti to zajedništvo i da će svi biti zajedno i ne namjeravam se družiti s političarima i političkim elitama, nego s ljudima i narodom", rekla je Grabar-Kitarović. 


Na upit kako komentariše stav Stožera za obranu Vukovara koji je najavio da neće biti na početku obilježavanja, koje je u krugu bolnice, Grabar Kitarović je kazala kako je nužno zajedništvo.


Na novinarsku opasku da će u koloni sjećanja u Vukovaru biti diplomati i visoki uzvanici, a podjele su počele i prije obilježavanja Grabar Kitarović je rekla: "Gledajte, pa nemojte sada već unaprijed početi dijeliti ljude, molim vas lijepo, nemojte politizirati Vukovar". prenosi Hina 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: