KAKO NAM OVO NIKO PRIJE NIJE REKAO: Ova biljka usporava STARENJE, NAPOKON NAUČNICI OTKRILI

Praktična žena
KAKO NAM OVO NIKO PRIJE NIJE REKAO: Ova biljka usporava STARENJE,  NAPOKON NAUČNICI OTKRILI
.

Nar je odličan izvor vitamina B5, kalija, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida. Sto miligrama nara sadrži 16 posto preporučene dnevne količine vitamina C

Sadrži fitokemikalije koje potiču stvaranje serotonina za bolje raspoloženje i estrogena za održavanje koštane mase. Ovo otkriće iznimno je bitno za prevenciju osteoporoze.

nb

Klinička istraživanja pokazuju da tvari koje nalazimo samo u naru, zvane punicalagini, pogoduju zdravlju srca i krvnih žila. Smanjuju kolesterol i tlak te ubrzavaju otapanje naslaga u žilama nastalih od ateroskleroze.

Punicalagini su i glavni izvor antioksidativnog djelovanja nara.

SVEKRVA mi je OTKRILA TAJNU kako je uklonila PRLJAVŠTINU sa KADE i TUŠ KABINE koristeći samo OVO, veoma sam joj zahvalna

nb1

Uz korist za srce i krvne žile, sastojci nara inhibiraju rast raka dojke, prostate, debelog crijeva, leukemiju te sprečavaju promjene koje potiču rast tumora.

Dokazano je da čaša soka od nara dnevno ima snažnije antioksidativno djelovanje od čaše crnog vina ili zelenog čaja, dok ekstrakt nara djeluje i do deset puta jače.

Nar u sebi sadrži molekul koja usporava starenje. Naučna studija sprovedena u Švajcarskoj utvrdila je da plod biljke mogranj ili nar (Punica Granatum) sadrži molekulu odgovornu za usporavanje procesa starenja.

nb5

Nar, voće crvene boje, bilo je cjenjeno od strane drevnih naroda, ali su naučnici tek sada uspjeli otkriti u čemu je njegova tajna. Naučna istraživanja sprovedena u Švajcarskoj utvrdila su da nar sadrži molekul koji je odgovoran za usporavanje procesa starenja.

Naučnici  su izolovali molekul – urolithin A  za koju vjeruju da upravlja procesom koji se naziva mitofagija (dio autofagije). To je sćelijski mehanizam kojim se istrošene mitohondrije dostavljaju u lizosome radi degradacije i recikliranja čime se stvara prostor za nove.

nb4

Mitohondrije su specijalizovane za proizvodnju energije i potrebne za odvijanje metaboličkih procesa u ćeliji i proizvodnju ćelijkse energije.

Tokom vremena postaju istrošene i oštećene a proces njihove degradacije i recikliranja  postaje manje učinkovit pa ćelije završe pretrpane starim i slabo učinkovitim mitohondrijima. To šteti zdravlju mnogih organa i tkiva i slabi mišiće. Nakupljanje mitohondrija niske učinkovitosti povezano je s mnogim bolestima.

nb3

Voditelj istraživanja profesor Johan Auwerx, s Ecole Polytechnique Federale de Lausanne u Švajsarskoj rekao je: „Verujemo kako je ovo istraživanje  prekretnica u sadašnjim naporima u borbi protiv starenja i ilustruje mogućnost daljnjeg testiranja prehrambenih bioaktivnih supstanci za koje smatramo da imaju izvanredan potencijal za ljudsko zdravlje. „

Istraživanje se temelji na 12 godina praćenja uzorka populacije koja se sastoji od 807 muškaraca i žena u dobi od 65 i više godina.

nnb

U zaključku istraživanja naučnici  su dokazali da je ukupna smrtnost smanjena za 30% kod ispitanika koji su imali visok unos polifenola (> 650 mg / dan) u poređenju sa učesnicima koji su imali niski polifenolni unos (<500 mg / dan).

Raúl Zamora Ros prvi autor studije, ističe da „rezultati potvrđuju naučne dokaze koji sugerišu da osobe koje konzumiraju ishranu bogatu voćem i povrćem imaju niži rizik razvoja nekoliko hroničnih bolesti i ukupne smrtnosti.“

Niz drugih zdravstvenih pogodnosti već je utvrđeno za nar .

nb5

Nar je pun antioksidansa koji:

  • smanjuju rizik od srčanih bolesti
  • snižavaju krvni pritisak i LDL holesterol
  • mogu pomoći u borbi protiv upala prostate, raka prostate i raka dojke
  • poboljšavaju memoriju
  • poboljšavaju izdržljivost sportista
  • zaustavlja razvoj patogenih bakterija klostridije i stafilokoka auris.

IZVIRILA VAM JE ŽICA IZ GRUDNJAKA? Ni slučajno je nemojte vaditi, OVAJ SUPER TRIK ĆE TO POPRAVITI! 

Ne propustite