FARMERKE VAM PUŠTAJU BOJU? Uz ovaj trik biće kao NOVE GODINAMA I NIKADA NEĆE IZBLIJEDITI!

Praktična žena
FARMERKE VAM PUŠTAJU BOJU? Uz ovaj trik biće kao NOVE GODINAMA I NIKADA NEĆE IZBLIJEDITI!
.

Farmerke, a posebno one tamnije, vremenom potpuno izblijede.

UŠLA SAM U BUTIK I UGLEDALA NAJODVRATNIJE FARMERKE KOJE ĆE BITI HIT OVE SEZONE: "Kakva je ovo gadost na dnu?" (FOTO)​

Kako biste sačuvali njihovu originalnu boju, savjetujemo vam da se pridržavate ovih pet ključnih pravila, piše "Dnevnik.hr".

1

1. U običnu vodu dodajte puno soli i potopite farmerice u nju. Ostavite da odstoje sat vremena, a posle ih operite u veš mašini. Bilo da ste tek kupili farmerke, ili ih obukli tek nekoliko puta, primijenite ovaj postupak jer so djeluje kao fiksator boje.

2. Nove farmerke prvo operite u sirćetu. Jednu šoljicu alkoholnog sirćeta sipajte u pregradu za deterdžent, a farmerke operite na programu hladno pranje bez deterdženta i omekšivača. Sirće takođe fiksira boju.

jeans-2

3. Farmerice uvek perite okrenute naopako, i s tamnom odjećom.

4. Perite ih samo na niskim temperaturama, a, ako imate vremena, najbolje bi bilo da ih operete na ruke. Potopite ih u lavoru u hladnoj vodi, sipajte deterdžent za pranje i ostavite da tako odstoje oko 15 minuta, te isperite. Topla voda brže ispire boju.

5. Izbjegavajte sušenje farmerica u sušilici. Visoke temperature štete materijalu, samim tim i boji, te mogu izdeformisati kroj farmerica.

337

POGREŠNO PERETE FARMERKE CIJELI SVOJ ŽIVOT: Ako uradite OVO, one će trajati 10 godina!

Crne farmerke su klasik u ženskom ormaru - nešto bez čega teško možemo da zamislimo dobar stil; one su dobar izbor za sve svakodnevne prilike, te su ne samo lijepe, već i praktične.

Ipak, malo koji model kroz vrijeme sačuva svoju izrazito crnu boju i već posle nekoliko pranja djeluju staro, izakano i iznošeno. Danas je na tržištu u ponudi čitav spektar proizvoda koji čuvaju crnu tkaninu, ali šta ako je šteta već učinjenina? Može li se povratiti boja crnom džinsu?

Prave domaćice tvrde da je tako nešto moguće, a na forumu Ana.rs otkrile su i cake koje koriste za tako nešto, koje ovom prilikom u potpunosti prenosimo.

far
"Ja im vraćam crninu bojom za vunu i pamuk koju kupujem na pijaci, a može se naći i po trgovinama. Stavim u veći lonac vodu, razmutim farbu, obično dodam duplo nego što piše, stavim u vodu da prokuva, namočim veš i mokar stavim u vodu, te kuvam pola sata. Naspem kašiku sirćeta i ostavim da se ohladi, ali ga često promiješam, pritiskam sa varjačom, da se jednomjerno ofarba.

eb2f8e634bf998231512f599ae9864eb

Kad se ohladi izvadim iz boje, prevrnem na naličje i stavim u mašinu, dodam prašak, sirće i pustim da se normalno opere. Kad ih izvadim iz mašine, malo ih prosušim, a onda uključim peglu na najjače, pa sa njom temeljno sušim, tako se u stvari tkaninina zapeče sa bojom. Operem nakon toga, isperem u sirćertu, osušim i onda suve farmerke ponovo sa peglom sušim na najjače oko 10, 15 minuta prelazeći po farmerkama. Tako one više ne puštaju boju", savjet je jedne od članice foruma za koji kaže da provereno daje rezultate.

Druge žene su istakle da su probale da ofarbaju izblijedile farmerke kupovnom bojom za tekstil u veš mašini, ali da to nije dalo rezultata, na šta su nešto iskusnije domaćice imale još jedan savjet.

black

"Farbanje u mašini nije preporučljivo jer se farba zadrži i na bubnju mašine, pa se ofarba i drugi veš. Ova boja se sa lonca skida sredstvom za čišćenje, mada je najbolje iskoristiti stari lonac. Postoji opcija i da se ne kuca garderoba - to se radi tako što u vruću vodu potopite tkaninu i ostavite 24h da stoji, pa je onda dobro isperete sve dok ne prestane da pušta boju, a onda je mokru sušite sa vrelom peglom da se boja utemelji - zapeče", otkriva svoje cake jedna žena na forumu.

ct02-c-8535-web-v01

Ona je dodala i da sve pantalone i farmerke treba prati sa naličja, a ne sa lica.

Žena sjajnog stopera okačila potpuno golu fotku na Instagram, a onda je uslijedio NJEGOV komentar: Nisam znao...

Ne propustite