RIJEŠENA MISTERIJA : Evo zašto su JAPANCI najdugovječniji i najvitalniji narod na svijetu
Tek je u 16. stoljeću japanski narod otkrio šećer. Prije nego što su portugalski mornari uveli tu divnu supstancu u Japan, značenje slatkiša ("kashi") bilo je voće i matice. Čim se šećer našao na putu do japanskog srca i želuca, pekari i slastičari počeli su ga koristiti za sve. Danas, broj deserata u Zemlji Sunca ne poznaje granice, no ipak uspijevaju ostati vitki, bez obzira na to!
U nastavku pogledajte čime se to Japanci hrane pa su tako dugovječan i vitalan narod.
1. "WATERDROP" kolač
Waterdrop kolač, ili Mizu Shingen Mochi, jasan je desert koji treba jesti u roku od 30 minuta, inače će jednostavno nestati! Izrađen je od vode, šećera, agar-agar praha, meda i pečenog kikirikija.
2. Medeni tost
Eh da je englezima ovakva jutarnja hrana! Ogroman, sladak, i ukusan. Karamelizirani medeni kruh sa sladoledom, voćem i vrhnjem na vrhu.
3. Dango
Dango je ukusan okrugli kolač od rižinog brašna. Ako je pokriveno svijetlim umakom soje, glazura dobiva gorak slatki okus što ga čini još boljim.
4. Mochi
Mochi je japanski kolač od riže kratkog zrna bogat glutenom koji se zove mochigome. Riža se koristi za izradu paste koja se zatim oblikuje u različite oblike. To je tradicionalno slatko jelo za Novu godinu.
5. Daifuku
Uglavnom isti mochi, ali sa twist - raznim slatkim punjenjem unutar džepa mochi. U ovom slučaju, jagoda.
6. Sladoled Mochi
Ovo je savršeno za one koji vole sladoled, ali uživaju u mochi okusu. Kuglice sladoleda pokrivene su u sloju mochi, a zatim praškaste s kukuruznim škrobom.
7. Manju
Pileći pečeni kruh s ljepljivom teksturom napunjenom slatkim tijesto. Izvorno dolaze iz Kine i dolaze u različitim oblicima.
9. Namagashi
Izvanredni i prekrasni mali zalogaji koji se obično koriste u tradicionalnim ceremonijama čaja. Uglavnom se sastoje od svježih prirodnih sastojaka poput voćnih želea i zaslađenog zrna graha.
10. Anmitsu
To je klasični desert koji obuhvaća razne sastojke poput anko i agarne žele (glavni dijelovi), kestena, mochi, slatki grah, voće i crni sirup kao preljev.
11. Kakigori
Vrlo mek led oblikovan u različite varijante s bilo kojim okusom koji želite. Obično je zaslađen kondenziranim mlijekom, ali se također može napraviti i bez mliječnih proizvoda.
12. Taiyaki
Kolač u obliku ribe ispunjen crvenom graškom ili kremom, iako punjenje može biti bilo što od pire od krumpira do sira. Ime dolazi od japanskog crvenog mora riba (tai).