NEVRIJEME HARA REGIONOM: Olujni vjetar ruši stabla, najgore tek dolazi!

Region
NEVRIJEME HARA REGIONOM: Olujni vjetar ruši stabla, najgore tek dolazi!
.

Zbog jakog i olujnog juga i kiše na veliko dijelu obale i zaleđu, Državni hidrometeorološki zavod objavio (DHMZ) u nedjelju je oglasio narančasti, odnosno crveni meteoalarm, a glavnina kiše očekuje se u noći s nedjelje na ponedjeljak.

oluj1

Tijekom jutra i prijepodneva uz Jadran je puhalo snažno jugo jačine između 50 i 100 kilometara na sat, a najjače je bilo na jugu Dalmacije. U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Crveni meteoalarm upaljen je za Istru, riječku, gospićku i kninsku regiju dok je narančasti alarm upaljen za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

U nastavku dana u Hrvatskoj bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, glavninom na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

U Slavoniji i Baranji kiša se očekuje uglavnom prema kraju dana.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije, a samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, a obilazno se za ostale skupine vozila vozi starom cestom kroz Gorski kotar.

kisa

Zbog kiše i jakog vjetra vozi se uz ograničenja brzine na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na cijeloj dionici između Otočca i Karamatića, te na na autocesti A10 na dionici od Čarapina do čvora Ploče.

VREMENSKA PROGOZA: Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito

Ne propustite