Ovim greškama uništavate svoj telefon: PRESTANITE IH RADITI ODMAH!

Show
Ovim greškama uništavate svoj telefon: PRESTANITE IH RADITI ODMAH!
.

Male stvari koje radimo u mogu utjecati na naše pametne telefone na različite načine s pravim posljedicama. Da bi vaš telefon trajao što duže, evo nekih jednostavnih pravila koja biste se trebali poštovati.

Zaboravite čudne savjete s interneta

t1

Barem jednom smo svi povjerovali da bismo mogli nešto poduzeti nakon gledanja videozapisa o njemu na YouTube-u. Međutim, nepouzdani izvori daju savjete koji nisu dokazani kao korisni, ali mogu i izravno oštetiti vaš telefon vizualno ili na neki drugi način.

Ostavljate ga na prozoru ili stolu da se pregrijava

t2

Da, čak i sunčeva svjetlost kroz prozor može dovesti do pregrijavanja telefona. Dok se vaš uređaj neće mijenjati vidljivo, pregrijavanje djeluje na bateriju telefona i produktivnost - čak može oštetiti čip sustava.

Uključujete ga nepažljivo

t3

Jeste li ikad pokušali da 'na slijepo' priključite svoj telefon na punjenje prije odlaska na spavanje, pri tome ste upotrijebili i silu? Pa, to smanjuje životni vijek vašeg punjača, jer su osjetljiviji nego što mislimo.

Držite telefon u ruci na ulici

t4

Doslovno, 40% ukradenih iPhonea prošle godine ukradeno je dok su vlasnici na ulici razgovarali preko zvučnika. Apsolutno je potrebno da budete oprezni i ne izlažete telefon previše dok ste na prepunoj ulici.

Stavljanje u torbu bez zaštite

5

Zaštita nije samo modni detalj, već stvarno pomaže u zaštiti vašeg telefona od punjenja prljavštinom i čestica koje se akumuliraju na dnu vaše torbe.

UPOZORENJE ZA SVE: Nemojte nipošto ove riječi kucati u tražilici GOOGL-a

Mijenjate originalnu bateriju s jeftinim, lažnim

t6

Baterija telefona je "srce" telefona - to je njegov motor. Pažljivo provjerite koju ćete vrstu baterije staviti ako ona orIginalna više ne radi - ako nije izvorni dio hardvera, životni vijek vašeg telefona znatno će se skratiti.

Punjači i slušalice

t7

Poznato je da se zbog lošeg punjača uređaj ponekad može čak zapaliti. No, malo ljudi zna da kada koristite loše slušalice mogu oštetiti utor telefona zauvijek.

Čišćenje samih šupljina telefona

t8

Ovo je potrebno prepustiti stručnjaku jer možete dovesti do ozbiljnih oštećenja

Držite telefon u zadnjem džepu

t9

Držanje telefona u stražnjem džepu povećava mogućnost krađe, ali  i oštećenja zbog prašine ili jednostavno sjedenja.

Ne propustite