DA LI I VI OVAKO SIJEČETE HLJEB, TO JE POGREŠAN NAČIN: Evo kako je pravilno, OVA JE ŽENA OTKRILA SUPER TRIK!

Praktična žena
DA LI I VI OVAKO SIJEČETE HLJEB, TO JE POGREŠAN NAČIN: Evo kako je pravilno, OVA JE ŽENA OTKRILA SUPER TRIK!
.

Da, čak i tako jednostavnu radnju poput sečenja hljeba možete da radite pogrešno!

Tako makar tvrdi Sara Džampej, kuhar-amater, fotograf i novinarka iz oblasti kulinarstva.

Kako ona kaže, ljudi iz generacije u generaciju prenose s koljena na koljeno pogrešan metod siječenja hljeba.

hljeb2

hljeb

hljeb-pekara

- Kada siječete hljeb na klasičan način, dolazi do gnječenja i mrvljenja, kao i stvaranja rupa. Rezultat je da hljeb izgleda neprivlačno i da se javlja previše krunjenja, hljeb se mrvi i lomi - piše ona, prenosi magazin "Žena.blic".

Umjesto toga, savjetuje, hljeb okrenite na stranu.

hljeb1

- Kada ga tako okrenete, hljeb će zadržati svoj prirodan oblik. Ja to najbolje znam, budući da radim u restoranu, pa svaka kriška hljeba mora da bude identična i savršena. Kada ovako siječete, nema šanse da dobijete pretanke ili predebele kriške, a i nema mrvljenja. Samo pravite ujednačene pokrete naprijed-nazad, i to vrlo lagane, i pravite pritisak na nož nadole - kaže Sara i dodaje da je ova metoda naročito zahvalna za vazdušaste bijele hljebove, ali i za teške crne hljebove sa sjemenkama.

RUSKA DOKTORICA TVRDI DA OVAJ MELEM OD 3 SASTOJKA SKIDA POLA CENTIMETRA U STRUKU ZA DAN: Za tri sedmice bit ćete mršaviji 5 KILOGRAMA!

Ne propustite