Henry debitovao REMIJEM, Tottenham nakon preokreta spašavao BOD u Eindhovenu

Vijesti
Henry debitovao REMIJEM, Tottenham nakon preokreta  spašavao BOD u Eindhovenu
.

Večerašnji program Lige prvaka su otvorili susreti između Club Bruggea i Monaca, odnosno PSV-a i Tottenhama. Domaćini su imali polovičan učinak s obzirom da je 

Club Brugge - Monaco 1:1

Na večerašnjoj utakmici svoj debi u Ligi prvaka, u ulozi glavnog trenera, je imao Thierry Henry. Njegov Monaco je ofanzivno krenuo na samom početku utakmice pa je prvu priliku imao Nacer Chadli u 3. minuti kada je nakon ulaza u šesnaesterac bio neodlučan pa je odbrana to očistila.

dqshuktw4aaropl

Na sljedeće uzbuđenje smo čekali do 14. minute kada je sjajnu akciju domaćina u go pretvorio Wesley, međutim Michael Oliver je na asistenciju svog pomoćnika poništio go zbog nedozvoljene pozicije. Domaćini su nastavili s atacima, pa je novu priliku propustio Dennis kada je ušao u kazneni prostor Monaca, ali je bio bezuspješan. U 32. minuti puleni Thierrya Henrya dolaze do vodstva kada je Moussa Sylla postigao go nakon sjajne asistencije Aleksandra Golovina. 

bruggemonaco1

Sylla se mogao proslaviti u 38. minuti, ali nije iskoristio sjajnu priliku, i šutirao je pored desne stative nekoliko centimetara. Kazna za ovaj promašaj uslijedila je već u sljedećem napadu kada je Wesley postigao pogodak glavom na centaršut Vanakena.

Mogli su domaćini i do potpunog preokreta u finišu prvog pouvremena, međutim neprecizan je bio Vormer, tako da se na odmor otišlo s rezultatom 1:1. Početkom drugog poluvremena, možda i najbolji igrač večeras, Dennis je propustio sjajnu priliku nakon što je primio pas u šesnaestercu i šutirao pored gola. Nakon toga su gosti zaprijetili preko Golovina koji je loše šutirao nakon odlične prilike. Uzvratili su domaćini u 59. minuti, ali Rezaei nije mogao naći put do mreže, kao ni Vormer minut poslije. U sljedećih desetak minuta nije bilo većih uzbuđenja, kao da su i jedni i drugi bili zadovoljni sa rezultatom, ali je šansu utakmice promašio strijelac gola za Brugge Wesley kada je promašio čist zicer u šesnaestercu. henry-1

 

Kazna je mogla uslijediti već u sljedećem napadu, ali je Letica sjajno odbranio udarac Golovina i tako spasio domaćine. Od te prilike Rusa, apsolutno se ništa nije dešavalo sve do samog finiša susreta, nakon čega je u 89. minuti neprecizno šutirao Nakamba. U sudijskoj nadoknadi nije bilo prilika tako da se meč završio rezultatom 1:1

 

 

PSV-Tottenham 2:2

Igrači Tottenhama su u goste u Holandiju otišli s imperativom pobjede, s obzirom da su u prva dva kola upisali dva poraza. Dobro su krenuli izabranici Maurizzia Pochettina i već u trećoj minuti su imali odličnu priliku kada je Sonu u posljednjem trenutku uklizao odbrambeni igrač i spriječio vodstvo gostiju. Nakon toga fudbaler PSV-a Gaston Pereiro je šutirao s tridesetak metara, ali je uspješan bio Lloris.

psv-tot

Nakon ove prilike domaćina, težište igre se preselilo na stranu Holanđana, tako da je prvo Trippier bio neprecizan s povratnim pasom, a onda je Kane promašio 100% priliku kada je jedan na jedan s Zoetom šutirao očajno. U 17. minuti je šutirao Kane glavom nakon kornera, ali je pogodio samo stativu. I nakon ovih promašaja u 30. minuti je uslijedila kazna, kada katastrofalnu grešku Alderweirelda koristi Lozano te dovodi domaćine u vodstvo.

Alderweireld se mogao iskupiti za svoj promašaj već u sljedećem napadu, ali ga je Zoet osujetio. U 35. minuti Davinson Sanchez je postigao go, koji je na signalizaciju pomoćnog sudije poništen zbog ofsajda. Na ponovljenom snimku se vidjelo da nije bilo govora o nedozvoljenoj poziciji, tako da su gosti bili oštećeni.

psv-tot1

Ipak samo četiri minute kasnije gosti dolaze do poravnanja preko Lucasa Moure koji je odličnim udarcem poravnao rezultat. Do kraja prvog poluvremena domaćini su imali odličnu priliku, ali se prečka ispriječila Pereiri, tako da se na odmor otišlo rezultatom 1-1.

Na prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu čekali smo do 51. minute kada je Kane poslao loš pas nakon dobrog napada. Minut poslije toga dobar šut je uputio Eriksen, ali je golman PSV-a odbranio ovaj šut. U 55. minuti ni Zoet nije mogao spasiti PSV nakon šuta Kanea koji je donio potpuni preokret nakon centaršuta Eriksena.

Gosti su nastavili s napadima, ali se slabo snašao Son u dva navrata, u 58. i 61. minuti. Kane je u 66. minuti mogao riješiti pitanje pobjedika ali je, nakon identične akcije kao kod drugog gola, ovaj put golman domaćih izašao kao pobjednik. Odličnu priliku je imao i rezervista Lamela u 73. minuti, ali je pogodio prečku. U 79. minuti gosti su ostali bez golmana Llorisa koji je nakon nespretnog starta opravdano isključen, a njega je na golu zamijenio holandski golman Vorm. Odmah se iskazao, kada je nakon šuta iz slobodnog udarca loptu skrenuo u korner. Nastavili su domaćini s napadima i pokušali su iskoristiti igrača više i u 88. minuti je odlično reagovao u kaznenom prostoru Luuk de Jong i donio je poravnjanje.

U sudijskoj nadoknadi 100% šansu je imao Kane u dva navrata, ali ga je prvi put izblokirala odbrana domaćih, a drugi put je loše reagovao i poslao loptu daleko iznad gola, tako da se utakmica završila sa remijem koji ne odgovara ni jednoj ni drugoj ekipi.

 

 

 

Ne propustite