Oni će vas odvesti u propast: Ne nasjedajte na ponude ovih PREVARANATA!

Tema sedmice
Oni će vas odvesti u propast: Ne nasjedajte na ponude ovih PREVARANATA!
Situacija u Bosni i Hercegovini godinama unazad naprostro tjera građane ove zemlje da bez razmišljanja povlače poteze o kojima ne razmišljaju.

Situacija u Bosni i Hercegovini godinama unazad naprostro tjera građane ove zemlje da bez razmišljanja povlače poteze o kojima ne razmišljaju. 

Baš kao i sama situacija, fudbal i razvijanje fudbalera djeluju kao viša sila, a rijedak je broj igrača koji su razvijajući se u BiH postali veliki fudbaleri. 

Mnogi od njih svoju karijeru nakon omladisnkog pogona završavaju u najnižim ligama, igraju fudbal iz ljubavi gdje i završava njihov put, ili..

Kako saznaje portal Novi.ba i kako je za njega potvrđeno od više roditelja i momaka koji i dalje igraju fudbal u BiH, konkretno u Sarajevu pojavile su se određene osobe koje mladim fudbalerima nude velike karijere.

Kako nam je rečeno, radi se o Mehi Beroviću i Adisu Rahimiću, menadžerima bez licence i bilo kakve dozvole za upravljanje igračima, a za svoje usluge od svakog igrača, tj. njegovih roditelja pojedinačno traže 2.000€.

Prema njihovim riječima, obećanja koja su se na početku ogledavala u zagarantovanom igranju u prvoj i drugoj ligi Češke, ponuđene plate i uslovi kakvi se ovdje samo mogu sanjati jaku su privlačni u toj fazi "dogovaranja" ali već na samom startu "avanture u Češkoj" stvari nisu ni približno obećanim.

Naime, fudbaleri završavaju u najnižim ligama koje im je menadžer Meho Berović osigurao, a za sve što ih tamo očekuje spremio ih Adis Rahimić, poznat i predstavljen kao trener golmana, bližim poznatiji kao čovjek koji radi na pijaci.

Ovim putem, na zahtjev roditelja i samih igrača koji su prošli kroz pakao u Češkoj želimo obavijestiti građane da ne nasjedaju na pozive ljudi KOJI ZA TO NISU STRUČNI. 

Primjera radi, čovjek koji uspješno radi u Češkoj i koji igrače transportuje u najviše lige je Irfan Režepagić, menadžer Edina Džeke na čijem primjeru vidimo razliku u odnosu na igrače koji su proljeće 2014/15 proveli u Češkoj.

Kako sami roditelji kažu, nakon određenog vremena i Meho i Adis postanu nijemi na njihove pozive, a svijet laži u koji su se sami upetljali nešto je preko čega se ne može preći.

"Obećana mi je prva liga, utakmice protiv Sparte i plata od koje ću dobro da živim i zaradim, a dobio sam petu ligu, trenera koji ne zna ko sam ja i primanja sa kojim se ni u BiH ne može živjeti" , kaže jedan od igrača 

Kako oni kažu, njihov put i polusezona odigrana u Češkoj bili su jako teški, a od obećanih pojedinačnih stanova gdje će im porodica moći dolaziti, dobili su jedan stan u kojem je živjelo njih više. 

Od obećanih plata dobili su samo sedmična primanja da prežive, a mnogi od njih žalili su se kako su im roditelji slali pare kako bi imali za hrane, rekavši za njihovog menadžera kako je kockar i kako je sve te pare potrošio i pronevjerio.

"Igrao sam protiv svojih vršnjaka koji se fudbalom bave amaterski, a rečeno mi potpuno drugačije. 'Polako, sutra ću donijeti' slušao sam svaki dan, a moj odlazak u Češku ubio mi je želju za fudbalom, a povrh svega me košao previše para. Meho i Adis su prevarili mene i moju porodicu"

Sam ostanak u Češkoj i dobijanje vize za boravak više od tri mjeseca uvjetuje dobru platu i pasao(zbog mizernih primanja nikada nisu dobili vize), a kako nam je jedan od igrača rekao, u jednom trenutku je dobio samo posao za mizernu platu u Češkoj, a otišao je kao fudbaler sa obećanom prvom ili drugom ligom.

Takođe, bitno za naglasiti je i činjenica da mnogi od njih završe u juniorskim pogonima četveroligaša, odakle ih šalju na posudbe u još niže lige, a takvo boravljenje u bilo kojoj evropskoj zemlji ne može omogućiti dobijanje stalnog boravka.

meho

 

 

 

Ne propustite