REMI U BERNU: Gosti poveli, pa domaćini nakon izjednačenja bili bliže pobjedi

Svijet
REMI U BERNU: Gosti poveli, pa domaćini nakon izjednačenja bili bliže pobjedi
.

Young Boys - Valencia 1:1 

Treće kolo Lige prvaka su otvorili Young Boys i Valencia u Švicarskoj. Gosti su u prijestolnicu Švicarske došli sa jednim ciljem, a to je 3 boda. U tom naumu nisu uspjeli s obzirom da je nakon 90 minuta na semaforu stajalo 1-1. Šišmiši su bolje otvorili ovaj susret i prvi su zaprijetili preko Rodriga, koji je s dvadesetak metara bio neprecizan. U jako slabom prvom poluvremenu šanse su se mogle izbrojati na prstima jedne ruke. Domaćini su pokušavali zaprijetiti iz kontri, ali odbrana Valencije je osujetila sve napade. U 26. minuti ekipa sa Mestalle je došla u vodstvo preko Belgijanca Mitshuya Batshuayia, koji je nakon sjajnog pasa Solera zaobišao golmana i postigao go.

I u nastavku prvog poluvremena su gosti bili bolji, dok su domaćini jednom zaprijetili preko Hoaraua, ali se na poluvrijeme otišlo s prednošću Valencije. Početkom drugog poluvremena domaćini su odmah stigli do izjednačenja i to nakon jedanaesterca. Prethodno je u kaznenom prostoru prekršaj napravio kapiten gostiju Parejo, a ovaj poklon je iskoristio Hoarau i poravnao rezultat na 1:1.

Mogli su domaći u narednom napadu do potpunog preokreta, ali Fassnacht je bio neprecizan u 58.minuti . U narednih 30 minuta  bukvalno se ništa nije dešavalo, sve do 89. minute kada je nakon centaršuta 100% priliku upropastio Sanogo Junior koji je pogodio stativu. Iako je ova fudbalska predstava bila za zaborav, stiče se dojam da su domaćini bili bliže pobjedi.

youngboysvalencia

 

Ne propustite