UPOZORAVALI SU NAS, A SADA JE U BiH STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME: Objavljena prognoza, niko ne vjeruje da nas ovo čeka

Bosna i Hercegovina
UPOZORAVALI SU NAS, A SADA JE U BiH STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME: Objavljena prognoza, niko ne vjeruje da nas ovo čeka
.

Kiša i snijeg stižu u Bosnu i Hercegovinu, navode meteorolozi u vremenskoj prognozi za nekoliko predstojećih dana. 

Međutim, obilnijih sniježnih padavina još uvijek prema prognozama, neće biti.

snijeg

U srijedu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša je moguća na sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine u večernjim satima je moguća slaba kiša.

kisa3

Vjetar slab do umjeren prije podne zapadni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni sjeverozapadni. Poslije podne u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jak sjeverozaopadni vjetar. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

U četvrtak u Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 22 °C.

oblacno

U petak u većem dijelu pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 23 °C.

oblacno-opet

U subotu u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i djelimično Krajini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 26 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

maglaaa

Polarni zrak

Tmurna jutra s dosta magle nagovještavaju da će do kraja sedmice biti nestabilno i dosta hladnije. Meteorolozi navode da će se temperatura sa proječnih 20 tokom oktobra spustiti na 13 do 15 stepeni, dok će u planinskim predjelima biti od sedam do 11 stepeni.

gusta-magla111

I prvi dani novembra bit će tmurni, s niskom temperaturom i slabim padavinama. No, kako navode meteorolozi, i taj će mjesec biti natprosječno topao.

 

Ne propustite