KONAČNO OTKRIVENA DUGO SKRIVANA TAJNA ARAPSKIH OBRVA: Nanesite ovo na njih i bit će uvijek savršene i uredne

Moda i ljepota
KONAČNO OTKRIVENA DUGO SKRIVANA TAJNA ARAPSKIH OBRVA: Nanesite ovo na njih i bit će uvijek savršene i uredne
.

Neophodno je da izazovete regeneraciju folkula dlake, kako bi nova dlaka počela rasti. 

Dovoljno je da koristimo domaće sredstvo, a recept vam donosimo u nastavku. 

obrve1

Ova dva prirodna sastojka će vam trebati:

– maslinovo ulje
– kriška limuna.

limun

Priprema:

Krišku limuna stavite u šolju, i dodajte 4 supene kašike maslinovog ulja. Poklopite tacnicom, i ostavite da odstoji 5 dana. Nakon toga, svako večer prelazite tom istom kriškom svoje obrve.

obrve

Najbolje je ostaviti da deluje preko noći. Postupk treba sprovoditi u toku 3-4 sedmice. Prve rezultate ćete primjetiti nakon prve nedelje tretmana. Ako imate malo strpljenja, i pri tome nemate namjeru trošiti novac na kozmetičke proizvode za njegovanje obrva, koji ne daju željeni rezultat, za njihov rast koristite ricinusovo ulje, koje je jako efikasno sredstvo i bogato je polinezasićenim masnim kiselinama koje hrane dlaku iznutra, i stimulišu njen rast.

Ovo su neprocjenjivi trikovi za ljepotu, uštedite vrijeme i novac

Ovo su prakrični recepti pomoću koji ćete izgledati lijepo, i pored toga uštedit ćete vrijeme i novac. 


Za lijepu kosu

a
Ako vam je kosa masna, onda vam može pomoći obična ili još bolje morska so. Jednostavno dodajte 2-3 supene kašike soli u svoj omiljeni šampon i korijen kose će duže ostati čist.

Protiv tamnih podočnjaka

a3


Ako volite mirisnu kafu, onda ne bacajte talog koji vam ostane. On će vam pomoći da osvježite izgled. Pomješajte talog s istom količinom kokosovog ulja i nanesite na kožu ispod očiju. Ostavite da djeluje 15 minuta. Koristite ovu masku 3-4 puta nedjeljno.

ZOVU GA MEDICINSKI DŽEM: Jedite ga prije spavanja i ujutro ćete SKROZ ISPRAZNITI CRIJEVA!

Za zategnuto tijelo

a5
Anticelulitne tretmane možete raditi i kod kuće. Recimo, pomješajte 2 supene kašike narendanog đumbira, 5 supenih kašika kozmetičke gline i 10 supenih kašika tople vode.

Nanesite smjesu na problematične dijelove tijela (stomak, bokove, kukove, ruke) i umotajte kuhinjskom folijom. Ostavite tako 1 sat, a potom skinite foliju i istuširajte se toplom vodom. Ponavljajte ovu proceduru jednom nedjeljno.

Za glatke noge

a6
Šugaring se smatra jednim od najboljih vidova depilacije. Manje je bolan, ne čini kožu razdraženom i nema uraslih dlačica. Za smjesu je potrebno izmješati ¼ čaše limunovog soka, 2 čaše šećera i ¼ čaše vode.

Sve to stavite na tihu vatru i čekajte dok smjesa ne dobije zlatastu boju. Ohladite je i nanesite na kožu u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a onda naglim trzajem skinite pastu.

Za lijepe i jake nokte

a7
Da biste ojačali nokte pomoći će vam smjesa pripremljena od iste količine kokosovog ulja i meda, i nekoliko kapi ulja lavande. Da biste lakše mogli da koristite ovo sredstvo, sipajte ga u staru bočicu od laka.

Protiv mitesera

a8
Ako su vam dojadili miteseri na nosu i bradi napravite jednostavnu masku. Pomješajte 1 kafenu kašičicu tople vode, 1 supenu kašiku brašna i 1 kafenu kašičicu meda. Nanesite smjesu na tampon ili parče tkanine i stavite na problematični dio kože. Nakon 10-15 minuta uklonite.

 

Za njegovan predio ispod pazuha

a10
Posvjetliti kožu ispod pazuha, možete pomoću obloga od svježeg, narendanog krompira. Neophodno je držati obloge oko pola sata.

 

Protiv opekotina od sunca

a12
Da umirite kožu i riješite se crvenila u slučaju opekotina od sunca, pomoći će vam rastvor od sode bikarbone. Prislonite prohlađen oblog na bolno mjesto i držite 10-15 minuta.

Za glatke pete

a13
Da bi vam pete uvijek bile glatke, koristite kupke: u 2 šolje tople vode stavite ½ šolje sode bikarbone i 1 šolju sirćeta. Spustite noge u rastvor i držite 15-20 minuta, a potom ih obrišite peškirom i namažite hranljivom kremom.

Za čistu kožu lica

a14
Čuvenu crnu masku za čišćenje pora lica, takođe možete napraviti sami. Jednostavno pomješate 2 supene kašike usitnjenog aktivnog uglja i 1 ½  supenu kašiku želatina rastvorenog u toploj vodi.

Podgrijte smesu u mikrotalasnoj pećnici kako biste dobili jednoličnu želatinastu masu. Nanesite masku na lice i držite 30 minuta, a potom je uklonite.

 

Za sniježnobijeli osmijeh

15
Za blago izbjeljivanje zuba mogu vam pomoći jagode.

1 kaf. kaš. izgnječenih jagoda pomješajte s 1 kaf. kaš. sode bikarbone. Koristite ovu smjesu umjesto paste za zube, otprilike 2 puta mjesečno.

 

Za svježe lice tokom cijelog dana

16


Kako vaša koža čak i na kraju dana ne bi izgledala umorno i beživotno, koristite osvježavajući sprej za lice. Njega možete napraviti tako što izmješate gel aloje (može se kupiti u apoteci, a možete ga i sami napraviti) s prečišćenom vodom u odnosu 1:3. Nalijte rastvor u raspršivač i nosite ga uvijek sa sobom u torbi.

 

Za prijatan miris

17


Da bi vam kosa prijatno mirisala cijelog dana, naprskajte parfemom češalj i pređite njime preko kose nekoliko puta.

 

Za čvršće poprsje

grudi1
Ako želite sačuvati oblik i čvrstinu svog poprsja, nanosite vazelin u tankom sloju na grudi svako veće prije spavanja. Nakon 2 nedjelje primijetićete da koža postala više elastična i hidrirana.

Ako imate bijele tačkice oko očiju NI SLUČAJNO IH NE 'ISTISKUJTE': Evo kako da ih se riješite

Ne propustite