HANK HANEY O NAJPLAĆENIJEM SPORTISTA IKADA:"On je uživao u tim stvarima 24 sata na dan ...."

Druga strana sporta
HANK HANEY O NAJPLAĆENIJEM SPORTISTA IKADA:"On je uživao u tim stvarima 24 sata na dan ...."
.

Izašla je nova knjiga koja otkriva šta se tačno događalo u privatnom životu Tigera Woodsa i njegove, danas bivše supruge, Elin Nordegren.
Bivši Tigerov trener Hank Haney objavio je knjigu 'The Big Miss' u kojoj su otkriveni dijelovi iz privatnog života poznatog golfera. Njegove afere sa djevojkama prenijeli su svi svjetski mediji, nakon čega je uslijedila i jedna od najbogatijih javnih rastava.

tiger-3
Dijelovi knjige objavljeni su u New York Postu, a Tigerova bivša supruga opisana je kao mirna i prilično odsutna. Sudeći prema informacijama iz knjige, poznati golfer nametnuo je supruzi određena pravila. Tri mjeseca nakon što su se Tiger i Elin vjenčali, ona ga je htjela poduprijeti na terenu i zajedno sa njim proslaviti pobjedu u Torrey Pinesu. Zato je i napravila veliku zabavu, ali Tigeru se to nije svidjelo. "To mi ne radimo. Nisam kao drugi, moram pobijediti", a nakon te njegove izjave, Elin je svoje emocije sve više zadržavala za sebe.


"Život im je postao komplikovaniji, Elin se promijenila. Ona i Tiger razvili su prilično normalan odnos prema drugim ljudima, ali komunikacija između njih bila je čudna i hladna", napisao je Haney. Prema njegovim riječima, u njihovom šestogodišnjem braku Woods je pokazivao vrlo malo poštovanja prema svojim najbližima.
Bivši trener kaže i kako je Tigeru slava prilično 'udarila u glavu', te da je uživao u 24-satnim filmovima za odrasle.

tiger-5

2010. Hank Honey sam je podnio ostavku preko sms poruke, a u to vrijeme Woods je Elin varao sa mnogim ljubavnicama.
Oglasio se i sam golfer koji je knjigu nazvao neprofesionalnom i jako razočaravajućom. U telefonskom intervjuu za EPSN.com, komentarisao je kako je izlazak knjige prilično bolan i uznemirujući za njega. "Neću trošiti svoje vrijeme na čitanje njegove knjige", rekao je Tiger.

 

Ne propustite