Snižene cijene Klasovih somuna tokom ramazana

Ramazan
Snižene cijene Klasovih somuna tokom ramazana
Maloprodajna cijena somuna (230 g) prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo će iznositi 0.5 KM tokom Ramazana i biće dostupan u svim trgovinama na području Kantona Sarajevo.

Maloprodajna cijena somuna (230 g) prehrambene industrije Klas d. d. Sarajevo će iznositi 0.5 KM tokom ramazana i biće dostupan u svim trgovinama na području Kantona Sarajevo.

"U Velepekari Klas spremno dočekujemo ramazan. Zbog povećanje potražnje, pojačali smo proizvodnju somuna i obezbijedili dodatni transport, kako bi naši vjerni kupci i potrošači širom Sarajeva na raspolaganju imali uvijek svježe i tople somune. Vozači Velepekare bit će na usluzi svim kupcima i nastojat će u što kraćem roku ispoštovati sve narudžbe", rekao je Adnan Hodžić, direktor Velepekare.

Klas tradicija proizvodnje somuna traje već 113 godina. Somuni se pripremaju prema tradicionalnoj receptur i sa strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, a posjeduju i Halal certifikat.

"Svakog dana Klasove proizvode konzumira više od dva miliona potrošača, pa je naša obaveza proizvodnja kvalitetne, zdrave i higijenski ispravne hrane. Međutim, u toku Ramazana česti su slučajevi ulične prodaje somuna koja ne zadovoljava higijenski minimum, pa apeliramo da Sanitarna inspekcija pojača kontrole na glavnim sarajevskim ulicama, a sve u cilju zaštite zdravlja potrošača", rekao je Hodžić.

Svaki dan ramazana vrući somuni direktno iz pogona Velepekare će biti dostavljani u maloprodajni objekat Klasa u Bugojanskoj ulici, na Dolac Malti, te iz Klasa pozivaju stanovnike ovog naselja da upotpune iftarski ugođaj nabavkom somuna upravo u ovoj prodavnici.

Ne propustite